Dé 3 beste tips om te suppen in Zoetermeer

Je verwacht het misschien niet direct, maar in en rondom Zoetermeer vind je een paar prachtige waterrijke natuurgebieden. Heerlijk om in te zwemmen bij warm weer, maar de plassen zijn ook bij uitstek geschikt als je gaat suppen in Zoetermeer. Benieuwd welke gebieden echt de moeite waard zijn? Wij delen graag de drie mooiste plekjes.

In deze blog laten we je graag kennismaken met natuurgebieden in en rondom Zoetermeer. Wil jij liever wat meer in stedelijk gebied suppen? Dat kan ook heel goed in Zuid-Holland. Lees dan ook zeker onze tips om te gaan suppen in Leiden, Vlaardingen, Rotterdam of Den-Haag.

1. Suppen in Zoetermeer op de Zoetermeerse plas

Wil je je hoofd na een dag hard werken even helemaal leeg maken? Of wil je op je vrije dag samen met vrienden een sportieve activiteit in de buitenlucht ondernemen? In beide gevallen is het echt de moeite waard om op een supboard te klimmen. Je bent lekker actief bezig en ontdekt ook nog eens de prachtige Nederlandse natuur. Dat is zeker het geval als je gaat suppen in Zoetermeer op de Zoetermeerse plas.

Boek bijvoorbeeld een begeleide SUP-tour bij Funsport van Vliet en ga met een groep de Zoetermeerse plas op. Wil je echt een speciale ervaring? Kies dan voor de full moon sup. Je gaat het water op als het net nog licht is, en als de avond valt kun je de volle maan steeds beter zien. Heb jij het niet zo op groepen en wil je liever zelfstandig suppen in Zoetermeer? Dan kun je je board ook eenvoudig bij Equip Sports huren. Je reserveert vooraf via de app een supboard dat je vervolgens in een van de lockers rondom de Zoetermeerse plas vindt.

2. Suppen in Zoetermeer: rust op de Rottemeren

Zoetermeer maakt nog net onderdeel uit van het Groene Hart en is daarom ook een goede plek om in de natuur te recreëren. We noemden net al de Zoetermeerse plas, maar sla ook zeker de Rottemeren niet over als je gaat suppen rondom Zoetermeer. In nog geen kwartier met de auto, of een half uurtje op de fiets ervaar je complete rust. Wat de Rottemeren verder zo’n fijne plek maakt? Buiten de prachtige natuur, spot je hier veel uiteenlopende vogelsoorten en vind je voldoende horeca om je honger te stillen als je bent gaan suppen in regio Zoetermeer.

Rondom de Rottemeren vind je diverse aanbieders waar je supboards kunt huren. Neem bijvoorbeeld contact op met Ga Suppen. Deze organisatie verhuurt supboards én organiseert allerlei leuke tochten. Bijzonder is dat je niet alleen in de lente en zomer een tocht kunt boeken. Ga bijvoorbeeld mee het water op in de herfst en ontdek hoe prachtig het natuurgebied dan is. Of voor de echte diehard: ga suppen in de winterzon en sluit je dag af met een warme kop erwtensoep aan de waterkant.

3. Suppen in het Zoetermeerse Buytenpark

Als je gaat suppen in Zoetermeer vind je aan de noordwestelijke kant van de stad het Buytenpark. In dit natuurgebied kun je heerlijk wandelen, paardrijden, fietsen, klimmen of jawel: ook suppen. Je huurt bijvoorbeeld je sup bij SnowWorld Zoetermeer en gaat vanaf daar het water op. Je krijgt een routekaart mee, zodat je zelf ook weer je weg terug kunt vinden naar de locatie. Is dit voor jou een van de eerste keren op een sup? Lees dan als voorbereiding ons antwoord op de tien meestgestelde vragen over suppen.

Heb je het heel warm gekregen van je supavontuur? Dan kun je altijd nog even afkoelen in de skihal. Al vind je bij SnowWorld nog meer leuke activiteiten die je prima kunt combineren met je dagje suppen in Zoetermeer. Ga bijvoorbeeld klimmen of mountainbiken. Zo heb je een geheel verzorgd dagje uit: ideaal voor een vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje.

Een laatste tip: niet ver van Zoetermeer heb je de Reeuwijkse plassen, bestaande uit 13 plassen met hele mooie natuur. Perfect voor een mooie suptocht.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen