3 tips voor leuk suppen in Hellevoetsluis

Hellevoetsluis, onder de rook van Rotterdam, is een heerlijke stek om te gaan suppen. In de vesting van Hellevoetsluis kan je op veel verschillende plekjes op je SUP staan.  In deze blog neem ik je mee naar de leukste locaties om te suppen in Hellevoet (zo noemen de locals, Hellevoetsluis).

De beste plek om op te stappen is de haven in de vesting (Haaven het Groote dok). Vanuit deze plek peddel je rustig door de haven richting de vuurtoren. Vervolgens ga je rechtsaf de haven uit en richting het kleine strandje. Als je dit strand gepasseerd bent, kom je als snel langs de havens van de verschillende watersport-verenigingen. Het is erg leuk om even deze haven in te suppen. Je vaart dan ook langs alle verschillende vakantiehuizen van Cape Helius. Deze huizen hebben de uitstraling van de huizen langs de Amerikaanse Noord-oost kust.

Suppen over het Haringvliet

Vervolgens sup je verder langs de kust van het Haringvliet. Pas op dat je niet te dicht bij de Haringvlietsluizen langs vaart. Je kan hier wel even het strand op gaan om even een lekker drankje te doen bij strandtent Boelies.

Heb je nog niet eerder gesupt? Neem dan een suplesje bij Let’s Go. Hier kan je niet alleen SUP boards huren, maar het is ook dé plek in Hellevoetsluis om het suppen helemaal onder de knie te krijgen. Je begint met een korte uitleg en daarna ga je in de haven het water op. Door middel van wat simpele oefeningen voel jij je als snel een stuk zekerder op je SUP. Vervolgens maak je met je SUP-trainer een leuke tocht door de haven en langs het Quackstrand.

Suppen op het Oostvoornse Meer

Niet ver van Hellevoetsluis ligt Oostvoorne en het Oostvoornse Meer. Deze plek is ook een hele mooie SUP stek. Bij Brunotti Beachclub kan je terecht voor het huren van een SUP board. Ook heb je hier XXL SUP boards waar je maar liefst met 10 personen samen op kan suppen. Een leuk uitje om met een groep vrienden of je familie te ondernemen.

Tips en aanraders

En mocht je uitgesupt zijn in Hellevoetsluis, dan is suppen in de Biesbosch echt een ontzettende aanrader. Dit grootste zoetwater getijdengebied van Europa, herbergt een enorme diversiteit aan flora en fauna. En ben je ook hier uitgekeken, ga dan eens suppen in Zeeland.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen