Suppen Deventer: dit zijn dé leukste plekjes

Suppen is een heerlijk ontspannen sport en dat doe je dan ook het liefst op een niet te drukke plek. Suppen op de rivier de IJssel zelf bij Deventer kan je daarom wel vergeten. Te veel boten en een enorme sterke stroming maken dat het suppen hier veel te gevaarlijk is. Waar kan je dan wel suppen in Deventer en de rest van Twente. De zijtakken van de IJssel bij de Zandweerhaven lenen zich uitstekend om te kunnen suppen in Deventer.

Suppen op Bussloo

Niet al te ver van Deventer (en Apeldoorn én Zutphen) vind je de grote recreatieplas Bussloo. Hier is van alles te beleven. Uiteraard is deze plek bekend vanwege het wellness-resort Thermen Bussloo. Maar op de plas zelf kun je je ook perfect vermaken. Bij Kiosk Witthagen kun je terecht voor het huren van normale SUP boards maar ook de XXL SUP’s waar je met een groep vrienden je heerlijk op kunt vermaken. Ze hebben ruim 50 SUP boards, dus er is er altijd wel eentje beschikbaar om te huren (10 euro per uur). Ook kun je er terecht voor een heerlijk BBQ-arrangement nadat je bijvoorbeeld met een groep vrienden bent gaan suppen. Wil je trouwens voortaan je eigen supboard, wij hebben een breed assortiment op jouw perfecte sup board te kopen.

Suppen op de Zandwetering

Start bij de Raalterweg in Deventer en vaar vanaf daar over de Zandwetering. Een mooie tocht op rustig water, waar je onderweg heerlijk kunt picknicken in het Zandweteringpark. Bij Kanoverhuur Oost kun je terecht voor het huren van een SUP board als je er zelf geen één (bij je) hebt. 

Ultimate Adventures is een andere aanrader als je lekker wilt Deventer suppen wilt ontdekken. Doe met hen een clinic van 1,5 uur en ontdek zo of suppen jouw nieuwe sport is. Ze geven de clinics op diverse plekken in Deventer, waaronder in het Havenkwartier en op de Bolwerksplas.

Je kan ook op andere plekken in de Achterhoek lekker op je SUP stappen. Bijvoorbeeld op de rivier de Berkel bij Haarlo. Stop even bij Café Restaurant Prinsen onderweg voor een lekkere lunch of kop koffie. 


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen