De 3 beste tips om te suppen in Reeuwijk

Suppen Reeuwijk is een beleving, midden in het groene hart en niet ver van Rotterdam, Zoetermeer en Gouda. Suppen Reeuwijk is natuurlijk op de Reeuwijkse plassen mogelijk, maar waar op deze 13 wateren waaruit de Reeuwijkse plassen bestaan kan je nu de leukste tochten maken? En zijn deze plassen net zo leuk als bijvoorbeeld de Loosdrechtse plassen om op te suppen?

SUP en Kanoverhuur

Bij de Sup- en kanoverhuurder Suppenreeuwijk kan je terecht voor het huren van een SUP of een kano, alleen of met een groep. Hiermee kan je een tocht maken over de ‘s-Gravenboek plas. Aansluitend kan je hier ook eten, want het opstapadres is bij restaurant Loetje

Een leuke route die je vanaf hier kunt varen in ongeveer 2,5 uur is die waarbij je opstapt bij Loetje en begint op plas Elfhoeven, je houdt vervolgens de kant aan je rechterzijde totdat je niet verder kan, hier steek je via de smalle weg over met je SUP (je tilt deze dus even uit het water). Vervolgens ga je via de ‘s Gravenbroek plas weer verder (de kant is nog steeds aan je rechterhand). Uiteindelijk kom je zo vanzelf weer uit bij je opstappunt. Zo jij hebt wel wat lekkers verdient (een biefstuk ofzo ;))

een vader en moeder op een supboard met 2 kinderen hebben waterpret

Waterfietsen of elektrische bootjes

Wil je eens wat heel anders proberen op de Reeuwijkse plassen dan suppen? Wat dacht je van een fluisterstil tochtje in een elektrisch sloepje. Of, wat inspannender, op de waterfiets de mooie natuur van de plassen verkennen? 

Bij de Sup en Watershop op Landal Reeuwijkse plassen kan je dit allemaal huren. Natuurlijk kan je hier ook gewoon terecht, zoals de naam al doet vermoeden, voor een SUP board. 

De elektrische sloepjes zijn voor maximaal 8 personen en worden verhuurd per halve of hele dag. Je krijgt uiteraard een instructie, een routekaart en zwemvesten mee. 

Voor de waterfietsen geldt dat ze per uur te huur zijn. Je hebt een versie voor 4 personen (met glijbaan, hoe leuk) en een wat grotere voor 6 personen. 

Reeuwijk oude dorpentocht

Wat ook echt een aanrader is, is de oude dorptocht door onder andere Oud-Reeuwijk en Oud-Bodegraven. Je gaat hier met de SUP over allerlei brede sloten langs karakteristieke oude turfboerderijen en langs prachtige Hollandse groene weilanden. Je moet hiervoor deze Kano en SUP-route aanhouden


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen