Binnenhof Den Haag met hofvijver

Top 3 leukste SUP board spots in Den Haag

Binnenhof Den Haag met hofvijver

Als je aan golfsurfen denkt, dan is Den Haag natuurlijk the place to be. Maar ook voor SUP boarden ben je in Den Haag aan het juist adres. In deze blog behandelen wij onze top 3 om perfect te suppen Den Haag. Wil je een SUP board kopen? Ook dan zijn wij jouw man/vrouw.

Westbroekpark

We beginnen onze top 3 niet met de meest voor de hand liggende plek om te suppen: namelijk het Westbroekpark. In dit mooie park in de buurt van Scheveningen kan je heerlijk peddelen. Er zijn veel aanlegsteigers, vanwaar je kan opstappen. Het is een idyllisch park, waar je zelfs kleine schildpadden kan aantreffen. Het is rustig peddelen in dit Haagse park, doordat er weinig bootjes en zo rondvaren. Het is ook een ideale plek om vervolgens door te varen richting het centrum van Den Haag en daar even te stoppen voor een lekkere lunch. Bij het Westbroekpark zelf kan je geen SUP boards huren, wel kan je met een groep vrienden gaan suppen met Job Keukens van SUPles Den Haag. Hij neemt dan zijn Jobe SUP boards mee naar het park.

Vrouw op supboard op water in park Den Haag
Kurhaus vanaf zee

Scheveningen

We kunnen er niet omheen, maar als je zo dicht bij de zee bent, dan moet je natuurlijk ook even hier gaan suppen. Leg je board in het water in de haven van Scheveningen en peddel richting de pier en weer terug. Om mooi stuk van ongeveer 2 kilometer. Eenmaal terug kan je lekker borrelen bij restaurant Suzie Q met uitzicht over de Scheveningse haven. Er zijn veel surfwinkels welke SUP boards te huur aanbieden. Wij vinden Hart Beach echt een hele leuke en fijne winkel. Deze ultieme surfshop heeft een enorm aanbod van golfsurf boards maar ook van SUP boards. Ook kan je hier terecht voor alle soorten surfles.

Den Haag Centrum

Ook in het Haagse centrum kan je prima suppen. Je zou het misschien niet zeggen, maar Den Haag telt meer dan 250 kilometer aan grachten. Deze kan je heel leuk verkennen met de stadsrondvaart ‘de Ooievaart’ maar nog leuker en actiever is om deze per SUP board te verkennen. Begin bij Kaai 13 aan de Dunne Bierkade 13 in Den Haag. Dit gezellige restaurantje aan de kade heeft niet alleen heerlijke lunch en dinergerechten, maar ook nog eens 6 SUP boards te huur. Voor 10 euro per uur huur je hier een board. Er is een hele leuke route van ongeveer 6 km, waar je ongeveer tussen de 2 en 3 uur over doet. Bij terugkomst kan je met een gerust hart aan de borrel. In de zomermaanden kan je op donderdagen bij Kaai 13 gratis een SUP board lenen en zwerfafval vissen. Meer informatie en aanmelden kan op de website Schoon doen we Gewoon

Terras van Kaai 13 in Den Haag

TIP: doe eens een downwinder met je SUP board vanuit Zandvoort. Je moet hier best even voor uittrekken en het is geen route voor een beginnende supper. Maar wel ontzettend gaaf: suppen van Zandvoort naar Scheveningen. Ook is het leuk om op een mooie dag naar de Zoetermeerse plas te gaan en daar te suppen. Of bezoek Delft op je SUPboard en ontdek deze mooie oude binnenstad vanaf het water.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen