grote hoeveelheid gele sup boards bij elkaar

Wat is suppen?

Suppen is een afkorting van Stand Up Paddling (SUP), letterlijk vertaald betekent dit rechtop staand peddelen. Sommige noemen het ook wel peddelsurfen. Maar wat is suppen nu precies en waar komt het vandaan? Op Hawaii in de jaren ’50 gingen de ervaren surfdudes met hun surfplanken met een kanopeddel het water op. Dit was de makkelijkste manier om bijvoorbeeld snel bij de toeristen te komen die zij leerden om te golfsurfen.

Laird Hamilton & Dave Kalama

Wereldwijd worden surflegendes Laird Hamilton en Dave (the tiger) Kalama gezien als de ontdekkers van het supboarden. Zij hebben hun inspiratie wel opgedaan door te kijken naar de oude inwoners van Hawaii.

Wat is een SUPboard?

Een SUPboard is een soort surfplank maar dan een stuk groter (en daardoor stabieler). Het leuke van suppen is dat het makkelijk te leren is. Je hebt binnen 20 minuten door hoe je een SUPboard kan sturen en hoe je kan opstaan als je eventueel vanaf valt. Het grote verschil met een normale surfplank, is dat een SUPboard veelal opblaasbaar is en dus makkelijk mee te nemen.

Suppen is dé manier om te ontspannen en trainen tegelijk

Suppen is ideaal als workout en het geeft je ook een perfecte manier om je hoofd lekker leeg te maken. Staand op je Supboard, heb je een mooi uitzicht over de zee en kan je perfect de vissen onder je door zien zwemmen. Suppen kan overal, niet alleen de zee is geschikt, maar ook de grachten van Amsterdam en Utrecht worden steeds meer gebruikt om lekker te varen.

Inmiddels zie je ook steeds meer groepen Yoga-oefeningen uitvoeren op water. Dit doen zij dan op het grootste model SUPboards, welke het meest stabiel zijn. Je hebt ook speciale (rechthoekige) opblaasbare boards, speciaal voor SUPboard Yoga.

Hopelijk heb je nu antwoord op je vraag: Wat is Suppen en ben je enthousiast geraakt om ook te gaan peddelen.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen