Vrouw met hoed peddelt op een supboard onder een brug door in de binnenstad van Leiden

4 fijne tips voor Suppen in Leiden

Vrouw met hoed peddelt op een supboard onder een brug door in de binnenstad van Leiden

Suppen in Leiden: ontdek 28 kilometer aan grachten

Binnenkort een stedentrip Leiden op de planning? Dan kun je natuurlijk door de gezellige straatjes slenteren, maar sportievelingen gooien het over een andere boeg: ga suppen in Leiden. Met ruim 28 kilometer aan grachten is de binnenstad van Sleutelstad voor de beginnende en de gevorderde supper een leuk sportief dagje uit. Ga jij suppen in Leiden? Wij hebben de leukste adresjes en must sees op een rijtje gezet. En ben je uitgesupt in Leiden, dan kun je je hart ophalen in Den Haag

Vier leuke adresjes voor suppen in Leiden

Ga jij een dagje suppen in Leiden, of wil jij op een alternatieve manier je eigen stad ontdekken? Dan heb je verschillende opties. Je kunt met een eigen supboard het water op, of een supboard huren bij een van de supscholen. Maak kennis met vier leuke organisaties in en om Leiden.

Leiden Supping: suppen, maar dan net even anders

Leiden supping is bij uitstek het adres om je dagje suppen in Leiden te beginnen. Je krijgt van de organisatie handige tips om geheime hotspots te ontdekken. Wil je liever nog iets meer uitdaging? Probeer dan eens de combinatie bootcamp en suppen in Leiden, of ga juist voor rust met yoga op het supboard. Ben jij een echte bourgondiër en krijg je lichte stress bij het idee dat je meerdere uren gaat suppen zonder eten? Dan biedt Leiden supping ook de mogelijkheid om er een lunch bij te boeken.

Varen Leiden: goede begeleiding voor de beginnende supper

Lijkt het je leuk om de historische binnenstad vanaf het water te ontdekken, maar ben je bang dat je een nat pak haalt als je gaat suppen in Leiden? Geen zorgen, bij de instructeurs van Varen Leiden ben je in goede handen. Zij geven je op het havenkantoor goede instructies zodat je daarna vrolijk kunt beginnen aan je sup-avontuur. Heb je juist al wat meer ervaring? Dan huur je je board en sup je direct weg.

Your Next Event: SUP-uitje of vrijgezellenfeest op maat

Zit jij in de feestcommissie van je bedrijfsuitje, familie-uitje of vrijgezellenfeest? In alle gevallen is het een goed idee om te gaan suppen in Leiden. Ga maar na: je kunt niet op je telefoon, je bent lekker actief bezig en het blijft natuurlijk best even spannend of iedereen stabiel genoeg op het supboard blijft staan. Bij Your Next Event kun je een sup huren, of een workshop suppen met begeleiding boeken.

Suppen op het Valkenburgse meer

Wil jij vandaag liever niet suppen in de stad, maar genieten van de prachtige natuur in de buurt van Leiden? Dan is de GEARfreak surfschool een aanrader. Ga zelfstandig het water op of boek een suples met ondergaande zon voor net dat beetje extra magie. De suplessen kun je overigens in een groep boeken, maar je kunt ook gaan voor een privéles. Zo heb jij in no-time al kneepjes van het suppen onder knie.

Suppen in Leiden: daarom is het de moeite waard

Leiden staat onder andere bekend om zijn mooie historische binnenstad, en de prachtige oude gebouwen. Als je al suppend door de grachten vaart, zie je een paar van deze gebouwen vanuit een wel heel bijzondere hoek. Denk bijvoorbeeld aan het statige pand van de Leidsche Schouwburg dat goed te zien is vanaf de Oude Vest. Of wat dacht je van de oude stadspoort die je kunt bezichtigen vanaf de Herensingel of Herengracht? Leuk weetje: in de oude stadspoort vind je nu een brasserie. Een ideale plek om ’s middags of ’s avonds na het suppen een hapje te eten.

Overigens zijn dit maar een paar van de bijna 2.800 monumenten waarvan je een deel vanaf het water kunt spotten. Heb je niet zoveel met cultuur? Ook dan is suppen in Leiden aan te raden. Zeker op mooie dagen heb je op verschillende plekken terrasjes rond het water. Gezelligheid gegarandeerd! Wil je eens wat anders zien, dan de binnenstad van Leiden, wat dacht je van suppen over de Haarlemse of Utrechtse grachten?


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen