Blond jongetje op een supboard

Vijf redenen om te gaan suppen in Vlaardingen

Vijf redenen om te gaan suppen in Vlaardingen

Onder de rook van Rotterdam is het mooi suppen. Dus zoek je eens een andere uitvalsbasis dan de stad, dan heb je hier meerdere mogelijkheden. Je zit vlak bij het natuurgebied de Biesbosch, maar ook een plaats als Vlaardingen heeft jou als supper veel te bieden. Dus ontdek snel vijf redenen waarom jij wilt gaan suppen in Vlaardingen.

1. Suppen in Vlaardingen is suppen in prachtige natuur

Vlaardingen ligt in natuurgebied Midden-Delfland en recreatiegebied Broekpolder is ook vlakbij. Beide gebieden zijn prachtig om doorheen te peddelen. Tussen de uitgestrekte veenlandschappen en grasweides kom je helemaal tot rust. Een goed startpunt om hier te gaan suppen is Waterpoort Vlaardingen. Je vindt er een bezoekerscentrum, als je meer wilt weten over dit gebied. Vanaf de aanlegsteiger die je hier vindt, kan voor jou het suppen in Vlaardingen beginnen. Wel goed om te weten dat je hier geen sups kunt huren, alleen sloepen. Neem dus wel je eigen (opblaasbare) supboard mee, dan staat niets een heerlijk dagje genieten je nog in de weg!

2. Een eigen supboard is niet vereist

Heb je (nog) geen eigen supboard? Dat is om te gaan suppen in Vlaardingen ook geen probleem. Dan start je gewoon iets verderop op de Vlaardingervaart, bij Vlietzicht. Hier verhuren ze supboards waarmee je de Vlaardingervaart en de Vlietlanden kunt gaan ontdekken. Daarnaast kun je ook verschillende arrangementen boeken, die jouw suptocht in de omgeving van Vlaardingen nog net even wat specialer maakt. Wat denk je bijvoorbeeld van een Sup en dine arrangement, waarbij je na je suptocht van 1,5 uur kunt genieten van een diner en twee drankjes per persoon. Ligt dat iets te zwaar op de maag? Kies dan voor het Sup en wine arrangement, met borrelhapjes.

Ook leuk is de mogelijkheid van een kinderfeestje. De kids gaan 1,5 uur peddelen en kunnen dan aan tafel voor frietjes en een ijsje. Weer eens wat anders dan die muffe binnenspeeltuin!

3. Je kunt er verschillende supactiviteiten doen

We haalden het al even aan bij de vorige reden, maar suppen in Vlaardingen is goed te combineren met andere activiteiten. Bij SUP Vlaardingen weten ze hier ook wel raad mee. Naast suples en een suptocht, bieden zie hier ook sup-fitness en sup-yoga aan. Over die laatste trend schreven we ook een blog. Leuk om te lezen als yoga op het supboard je wel een goed idee lijkt.

4. Je bent ook snel bij andere mooie supgebieden

Vanuit Vlaardingen ben je ook snel in andere plaatsen waar je goed kunt suppen. We noemden al de Biesbosch en natuurlijk kent iedereen de haven van Rotterdam, alleen leent die zich dan net iets minder voor een ontspannen suptochtje. Waar je wel goed kunt suppen in Rotterdam hebben we in een andere blog voor je op een rijtje gezet. Een andere stad die de moeite meer dan waard is om te ontdekken op je supboard is Delft. En mocht je na je bezoek aan Vlaardingen verder willen doortrekken naar het zuiden, dan hebben we ook nog wat tips voor je om te gaan suppen in Zeeland of in Hellevoetsluis.

5. Voldoende mogelijkheden voor een familie- of bedrijfsuitje

Suppen in Vlaardingen is zo leuk, dat wil je eigenlijk niet alleen voor jezelf houden. Snappen we helemaal. Daarom is het goed om te weten dat je ook met een groep hier terecht kunt. Dus zoek je nog een leuk idee voor het volgende familieweekend of teamuitje? Suppen in Vlaardingen moet het worden. Bij WhaSUP bijvoorbeeld, die ook een opstapplaats in Vlaardingen heeft, kun je terecht voor een actief en ontspannen bedrijfsuitje. Zit er ook een inhoudelijk deel bij jullie teamuitje? Dan zoek je waarschijnlijk ook eerst nog een vergaderlocatie. Ben je met een kleine groep (tot max. 6 personen), dan kun je in het bezoekerscentrum van Waterpoort Vlaardingen terecht. Een unieke locatie, zo op een oud vrachtschip. Kortom, de omgeving van Vlaardingen heeft genoeg te bieden om van jouw volgende uitje een succes te maken!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen