Meisje aan het peddelen op een SUP board

Waar kun je goed suppen in Tilburg?

Ben je binnenkort in de buurt van Tilburg te vinden en twijfel je of je dan je supboard en kleding mee moet nemen? Zeker doen! Je kunt prima suppen in Tilburg en ook de omliggende steden en natuurgebieden hebben je veel te bieden. We zetten de beste spots overzichtelijk voor je op een rijtje.

Noord-Brabant heeft suppers veel te bieden. Eerder gaven we je al een aantal goede tips om deze provincie per supboard te gaan ontdekken. Ben je specifiek op zoek naar leuke supplekken in de Brabantse steden? Sla dan ook onze blogs over suppen in Eindhoven, Breda of Den Bosch er eens op na. Deze keer is het de beurt aan een andere stad in het gezellige Brabant: Tilburg. We verklappen vast: ook deze stad is een prima uitvalsbasis om te gaan suppen in Tilburg en de directe omgeving.

Twee mensen die met een kajakzitje op een SUP board zittend peddelen

Suppen in de Piushaven

Als één plek in Tilburg zich de laatste jaren in de kijker heeft gespeeld, dan is het de Piushaven wel. De komst van hippe tentjes hebben de haven tot een ware hotspot gemaakt voor de Tilburgers zelf en bezoekers van deze stad. En zoals een ware hippe hotspot betaamt, kun je hier ook met je supboard het water op. Want, laten we wel wezen: mensen kijken vanaf het water is nog net iets leuker dan mensen kijken vanaf het terras! Je kunt in de Piushaven blijven, maar vanaf hier ook het buitengebied Moerenburg gaan ontdekken. Een mooi en groen natuurgebied dat ook een aantal leuke plassen heeft. Perfect voor een rustige en ontspannen suptocht dus. Heb je geen eigen supboard, dan huur je er bijvoorbeeld eentje bij Watersport Piushaven. Je huurt hier een sup voor 1, 2 of 4 uurtjes.

Heb je na afloop trek gekregen? Dan zit je in de Piushaven al direct op de juiste plek. JAXX Marina, Boot 013 en RAK zijn perfecte plekjes om de inwendige mens te verzorgen.

Suppen in de binnenstad van Tilburg

Een andere supverhuur in Tilburg is Roots. Ook dan is je startpunt de Piushaven. En het fijne van die plek is dat je hiervandaan ook zo de binnenstad van Tilburg in supt. De Piushaven ligt tenslotte precies tussen het centrum van de stad en Moerenburg in. Ga je de stad per supboard verkennen? Vergeet dan niet af en toe ook aan te meren. Tilburg heeft namelijk een hoop te bieden. Langs het water zijn voldoende horecatentjes te vinden en charmante winkeltjes.

Suppen rondom Tilburg

Heb je een opblaasbaar supboard, dan is het een kleine moeite om de auto in te stappen, je supboard mee te nemen en op een leuke locatie rondom Tilburg het water op te gaan. Bij de Beekse Bergen bijvoorbeeld, kun je niet alleen op safari in eigen land, maar ook suppen. Bij Windsurfclub Beekse Bergen bieden ze sup&yoga-lessen aan. Voor als je nog meer wilt ontspannen op je supboard.

Ga je richting het noorden vanuit Tilburg, dan ben je met een half uur in een ander mooi gebied om te suppen: De Biesbosch. In dit Nationaal Park zijn verschillende suproutes te volgen, variërend van 1,5 uur voor de beginnende supper, tot een hele dag als je echt in bent voor een lange tocht.

Kortom, suppen in Tilburg is zeker een aanrader. De Piushaven is een walhalla voor suppers en een prima startplek om je suptocht te beginnen, maar ook rondom Tilburg is er in de steden of natuurgebieden voldoende te beleven. Snel maar eens naar Tilburg dus!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen