groepje suppers bij elkaar op een watertje in de buurt van Eindhoven

Suppen in Eindhoven: maak kennis met de designstad

Eindhoven staat bekend als de designhoofdstad van Nederland. Ben je benieuwd waarom? Ontdek deze stad dan eens op een andere manier: vanaf het water. In Eindhoven kun je namelijk niet alleen goed cultuur snuiven, maar ook perfect suppen. Rondom de stad of door waterschap De Dommel, een prachtig en rustig natuurgebied waar je heerlijk kunt ontspannen op je supboard. Hoog tijd dus om te gaan suppen in Eindhoven en te ontdekken wat deze Brabantse stad allemaal te bieden heeft!

groepje suppers bij elkaar op een watertje in de buurt van Eindhoven

Waar kun je goed suppen in Eindhoven?

De wateren van Noord-Brabant zijn populair bij suppers, zo gaven we je eerder al tips waar je goed kunt suppen in Den Bosch en Breda. Dit keer is het de beurt aan Eindhoven. De oude thuisbasis van Philips en sindsdien eigenlijk altijd een broedplaats geweest voor technische innovatie. Niet gek dus dat Eindhoven in de loop der jaren uitgegroeid is tot dé plek waar Dutch design tot leven komt. Uiteraard met de Dutch Design Week, maar ook in alle andere weken van het jaar kun je in Eindhoven je hart ophalen als het gaat om cultuur en design. Minder bekend is misschien dat je rondom Eindhoven ook heel goed kunt suppen. Je kunt met je supboard niet dwars door de stad, maar ook net buiten de stad zijn er genoeg mooie plekjes te ontdekken. Dus ben jij op zoek naar leuke plekken in en rond Eindhoven om te suppen? We lichten er graag een paar voor je uit.

Suppen door Eindhoven

Een leuke tip als je van een afwisselende tocht door de buitenwijken van de stad en groen houdt, is de watermolentocht van de SupClub Nederland. Je start met een groep bij de Genneper Watermolen in Eindhoven en eindigt bij de Oppenwettense Watermolen in Nuenen. In een kleine 3,5 uur sup je door Eindhoven, langs de Technische Universiteit en de Karpendonkseplas richting Nuenen. Een veelzijdige tocht, waarmee je langs de mooiste onontdekte plekjes van Eindhoven komt. Bij het eindpunt in Nuenen kun je daarnaast nog even lekker genieten van een hapje en een drankje. Dat heb je dan wel verdiend, lijkt ons zo.

Een andere leuke plek om te suppen in Eindhoven is de recreatieplas Hanevoet. Deze plas wordt omringd door een park, dus je supt ook hier lekker door het groen. En vlak in de buurt vind je nog een ander water: Klotputten. Je hoeft je hier dus niet te vervelen.

Groepje suppers van Supclub Eindhoven op het water
Rivier de Dommel in de omgeving van Eindhoven

Suppen over de Dommel

Suppen in Eindhoven is leuk, maar misschien zoek je liever direct de natuur op. Ook dan is Eindhoven een prima uitvalsbasis. Ga op pad met je eigen supboard of huur er eentje in de buurt. Eindje Suppen verhuurt bijvoorbeeld opblaasbare supboards. Ook hier is de Genneper Watermolen een geliefde startplek. Je supt hiervandaan over de Dommel en kunt ervoor kiezen om lekker de natuur op te zoeken of richting de High Tech Campus te suppen.

De rivier de Dommel loopt dwars door Eindhoven, alleen op het deel door de binnenstad mag je niet suppen. Op welke plekken je wel welkom bent, zie je snel op de vaarkaart van de omgeving. Zo weet je precies waar je kunt suppen in Eindhoven en omgeving. Handig als je een tripje naar deze stad in de planning hebt staan

Sluit je dagje suppen in Eindhoven af in stijl

Van al die inspanning krijg je trek. Dat snappen we maar al te goed. Gelukkig heeft Eindhoven ook op culinair gebied veel te bieden. Op This is Eindhoven hebben ze tien restaurantjes voor je verzameld, waar je vooral lokale Eindhovenaren tegen het lijf zult lopen. Perfect om de Brabantse gastvrijheid optimaal te ervaren!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen