Twee mannen op een SUP board

Op SUP avontuur in de ruige Biesbosch

Wist je dat de Biesbosch het grootste zoetwater getijdegebied van Europa is? Op een SUP board beleef je de Biesbosch pas echt van heel dichtbij. Suppen Biesbosch saai? Echt niet, waan je in een jungle met smalle bochtige kreekjes en overhangende takken. Peddel door een weids en ruig landschap met grote kreken en rietkragen en over zeer weidse watervlakten met brede oevers met hier en daar een bever knagend aan een boom. Voor zowel de beginnende als gevorderde suppers zijn er diverse routes te volgen, van 1,5 uur tot een hele dag. Heb je wel eens aan een suptocht van meerdere dagen gedacht? Overnacht in het hart van de Biesbosch in je eigen tent. Er zijn zogenaamde paalkampeerplekken. Suppen Biesbosch is een echt avontuur, dat kun je je wel voorstellen.

Twee mensen peddelend op een supboard op een water tussen de bomen

Welke routes om te suppen in de Biesbosch?

Voor suppers in de Biesbosch zijn er drie bewegwijzerde routes te volgen: één vanaf Biesboschcentrum Dordrecht en twee vanaf de Natuurpoort Vissershang. Bij de organisaties waar je ook SUP boards kan huren, zijn kaarten beschikbaar. Hieronder lees je welke de 3 leukste en beste zijn om mee op pad te gaan. Zij hebben SUP boards beschikbaar om te huren, maar organiseren ook begeleide tochten voor je. Heb je geen zin meer om te huren?  Wij hebben een ruim aanbod beschikbaar aan sup boards beschikbaar.

Houd er natuurlijk wel rekening mee dat De Biesbosch een behoorlijk groot en ruig gebied is waar je soms voor uitdagingen komt te staan, zoals een droogliggende kreek of een ondergelopen pad. Er is een getijdeverschil in de Biesbosch van ruim 70 cm, dus je kan je wel voorstellen dat de route op de heenweg er niet altijd hetzelfde uitziet als op de terugweg, maar dat maakt suppen Biesbosch dan ook zo spannend.

Biesbosch Centrum Dordrecht

Hier vind je alle informatie over Nationaal Park De Biesbosch. Je kunt hier ook terecht voor kaarten en hier weten ze alle routes waar je het beste met je SUP board langs kan. Ook kan je hier terecht voor het huren van een Stand Up Paddle board. Ze verhuren ze hier voor minimaal 2 uur voor 9 euro per uur.

Contact:
Baanhoekweg 53
3313 LP Dordrecht
Tel: 078 – 770 5353

Vader en kind zittend op een SUP board

Xplore SUP

Xplore SUP is al sinds 2015 bezig met het organiseren van SUP tochten door de Biesbosch. Ze hebben geen vaste locatie, maar komen met hun spullen naar een afgesproken locatie toe. Bijvoorbeeld als jij met een groep wilt gaan peddelen door de Biesbosch. Er zijn verschillende tochten mogelijk. Een standaard tour duurt ongeveer 2,5 uur en kost 35 euro p.p. Ook heeft Xplore SUP een aantal specials beschikbaar, zoals de Full Moon en vroege vogel SUP tours. De Biesbosch ervaren tijdens de zonsondergang en -opkomst geeft iets extra aan je suptocht.

Contact:
Tel: 06 – 8324 9663

Board Academy

Bij de Board Academy uit Dordrecht kan je niet alleen terecht voor een SUP tour door de Biesbosch maar ook door de oudste stad van Nederland. Voor 35 euro kan je in 1,5 uur door binnenstad van Dordrecht. Als je daarna nog puf overhebt kan je in 2 uur door de Biesbosch voor ook 35 euro. Iets te veel van het goede, kies dan 1 van de twee en ga daarna lekker op een Dordts terrasje zitten. De Board Academy organiseert veel meer dan alleen SUP board tochten, wil je eens leren longboarden of in een plastic bal rondrollen met een groep vrienden of een vrijgezellenfeest? Alles kan hier. Of wat dacht je van een tochtje op het SUP board helemaal naar Rotterdam.

Contact:
Rijksstraatweg 186
3316 EG Dordrecht
Tel: 078 – 204 9135

Tips en aanraders

En als je alles in de Biesbosch per SUP hebt verkend, dan zijn er nog genoeg andere leuke plekken in Nederland om te kunnen suppen. Wat dacht je van een rondje suppen in de Weerribben, ook zo’n prachtig natuurgebied. Of misschien wat dichterbij en lekker suppen in Zeeland of in Hellevoetsluis, onder de rook van Rotterdam.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen