Knap meisje in bikini op supboard

Suppen in Brabant is een feest voor iedere supper

Guus Meeuwis zong in zijn ode aan Brabant al vol trots over De Peel en De Kempen en de Meierij….Maar kun je daar nu ook een beetje leuk suppen? Echt wel! Suppen in Brabant is werkelijk een feestje. Heb je zin om nieuwe plekjes te ontdekken op je supboard? Sla Noord-Brabant dan zeker niet over. De provincie, bekend om zijn Brabantse gezelligheid, sfeervolle steden en mooie natuur, leent zich perfect om te verkennen vanaf het water. Maar als er zoveel te beleven is, hoe maak je dan de keuze voor jouw perfecte dagje uit of weekendje weg? Wij helpen je op weg met de beste tips om te suppen in Brabant.

Knap meisje in bikini op supboard

Brabantse gezelligheid én activiteit

Ga je suppen in Brabant, dan zijn de steden misschien het eerste waar je aan denkt. Niet zo gek, want die hebben jou als fanatieke supper veel te bieden. In de grootste steden van de provincie kun je je met gemak een dagje vermaken. Allereerts de thuisstad van Guus Meeuwis natuurlijk: Tilburg. Of bezoek bijvoorbeeld de designstad Eindhoven en sup door de Karpendonkseplas richting Nuenen. Of maak van je dagje Breda een sup-dagje Breda en ontdek de stad vanaf de singels die dwars door de stad lopen. Er zijn genoeg plekjes om even aan te meren en te genieten van alles wat deze stad te bieden heeft. Tot slot is ook suppen in Den Bosch een dikke tip. Neem je eigen supboard mee of huur er bijvoorbeeld eentje bij 22 Shades of Blue en maak de Zuid-Willemsvaart onveilig.

Ga je suppen door één van de Brabantse steden, dan is het natuurlijk helemaal top als je het suppen kunt combineren met een lekker hapje en een koel drankje op een Brabants terrasje. In alle steden is er keus genoeg, dus zoek voor of na jouw sup-avontuur vooral een leuk tentje uit en laat je verrassen door de Brabantse gastvrijheid.

Suppen in Brabant: de natuur in

Wil je vooral suppen in Brabant om één van de vele natuurgebieden te gaan verkennen? Ook dat kun je heel goed doen per sup. De Biesbosch bijvoorbeeld, het bekende natuurgebied dat verdeeld is over de provincies Zuid-Holland en Noord-Brabant, leent zich prima voor een ontspannen dagje suppen. Bij Team Biesbosch huur je een sup om het Kurenmeer aan de rand van de Biesbosch op eigen houtje te verkennen. Ben je met een groep? Dan kun je ook een suptour door de Biesbosch boeken. In 1,5 tot 2 uur verken je al suppend dit prachtige natuurgebied.

Een ander mooi gebied om te ontdekken vanaf het water is De Peel. Bij What’Sup kun je een leuke tocht boeken van een kleine 2,5 uur die je over het kanaal van Deurne door de natuur van Peel en Maas voert. Ben je met een groep van maximaal zeven personen? Dan is het misschien ook een leuk idee om een megasup te huren. Daarbij sta je met z’n allen op één supboard. Samenwerken is daarbij een must en hilariteit is gegarandeerd!

Voor de meer gevorderde supper biedt Bobla Sup mooie tours aan over de Steenbergse of Roosendaalse Vliet. Bij zonsopgang of zonsondergang maak je een prachtige, rustgevende tocht om je dag actief en ontspannen te starten of af te sluiten.

Sup langs leuke bezienswaardigheden

Naast bruisende steden en mooie natuur, heeft deze provincie nog meer te bieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie Brabantse monumenten? Let’s row biedt leuke tochten aan langs de Kilsdonkse molen, die zowel op water als wind werkt en kasteel Heeswijk, de bijna duizend jaar oude trots van Brabant. Het kasteel is één van de vier topmonumenten van Brabant, hoe leuk is het dat je hier gewoon op je supboard naartoe kunt varen?

Je ziet het, of je nu van levendige steden, mooie natuur of indrukwekkende bezienswaardigheden houdt, Noord-Brabant heeft het allemaal. Reserveer dus snel tijd in je agenda voor een dagje suppen in Brabant. Deze provincie stelt je niet teleur!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen