Wapperende Friese vlag

Suppen Friesland: suppen in dé SUP provincie van Nederland

“Suppend in Friesland sta je direct oog in oog met de paarden en koeien in de wei” zegt de provincie Friesland op haar website. Nou dat klopt zeker. Wat is het hier heerlijk suppen zeg. Ga eens suppen in Leeuwarden bijvoorbeeld en verken deze stad vanaf het water. 

Friesland noemt zichzelf dé SUP provincie van Nederland en als het aan ons ligt is daar geen woord aan gelogen. Suppen & Friesland zijn woorden die steeds meer onlosmakelijk met elkaar verbonden. Net zoals fierljeppen, schaatsen en Beerenburg. Maar waar moet je dan naar toe in Friesland om lekker met jouw SUP board aan de peddel te gaan? In deze blog delen wij onze 3 leukste ervaringen met SUP board tochten, – verhuurders en andere aanbieders op het gebied van Stand Up Paddling in Friesland. En ben je uitgesupt, dan kan je altijd even bij de buurprovincie Groningen op de plank stappen. Of wat dacht je om nog noordelijker te gaan en lekker uit te waaien op je SUP op Texel.

SUP 11 Citytour: Elfstedentocht op een SUP

220 km varen langs steden als Sneek, Harlingen en Hindeloopen op een SUP board, dat is echt een behoorlijke uitdaging. Ik weet niet of je de laatste elfstedentocht op de schaats nog kan herinneren in 1997? Maar wat een afstand is dit zeg, je bent ook op een SUP board hier wel eventjes zoet mee: 5 dagen om precies te zijn (er is ook nog een non-stop variant in 48 uur!). Je start op woensdag 8 september in Leeuwarden en iedere dag vaar je een route van ongeveer 40 tot 50 kilometer. Op zondag 12 september finish je weer in Leeuwarden. Wat een spektakel om dit met een hele groep suppers mee te maken.

Stichting Stand Up Paddle
Postbus 7611
8903 JP Leeuwarden

SUP centre Fryslān

Aan een van de mooiste Friese meren (De Leyen) ligt het SUP centre Fryslān. Hier kan je naast een SUP board ook tegelijk een fijne safaritent huren. Je kan dus lekker suppen en daarna in je tent kruipen. De camping ligt aan een mooi en breed zandstrand, direct aan De Leyen. Het is een natuurcamping dus verwacht geen campingdisco en ander vertier. Je komt hier voor de fantastische natuur en voor het suppen natuurlijk. Suppen Friesland op z’n mooist.

Bildreed 3
9221 SJ Rottevalle
Tel: 06 – 2170 8210

SUP Challenge

In het Pettebosk, onderdeel van het Nationaal Park De Alde Feanen kun je de SUP Challenge spelen met een groep vrienden of collega’s. De SUP Challenge houdt in dat je gezamenlijk uitdagende opdrachten uitvoert en raadsels gaat oplossen. Deze opdrachten tref je aan op de route die je volgt tijdens deze challenge. 

Reidtûgel 5c
9264 TS Earnewâld
Friesland


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen