Waterpoort in Sneek

Ontdek waarom suppen in Sneek het ideale dagje uit is

Sneek en de jaarlijkse Sneekweek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tel daarbij op dat de Friese stad onderdeel is van de elfstedenroute en het mag duidelijk zijn dat er aan water geen gebrek is. Geen wonder dus dat suppen in Sneek een ideaal uitje is. Ontdek de prachtige binnenstad, of ga voor weidse uitzichten op het Sneekermeer.

Waterpoort in Sneek

Suppen in Sneek: ontdek de binnenstad

Sneek heeft een historische binnenstad die absoluut de moeite waard is om te ontdekken. Zo heb je in Sneek de iconische Waterpoort met de twee torens die je al van ver op je supboard kunt zien liggen. Een rondje door de binnenstad is dan ook een prima vertrekpunt voor je dagje suppen in Sneek. De totale route is ongeveer 7,5 kilometer lang. Ben je een beginner? Dan sup je gemiddeld zo’n 3 kilometer per uur en heb je dus meteen een dagvullende activiteit gevonden. Zie je het niet zitten om 2,5 uur achter elkaar op je supplank te staan? Geen probleem! In Sneek vind je veel leuke cafés en restaurants waar je even kunt bijkomen van je dagje suppen in Sneek.

Feestend suppen in Sneek

Sommige suppers zweren bij de rust van de natuur, maar dat is natuurlijk niet voor iedereen zo. Word jij gelukkiger van suppen met muziek? Dan heeft Sail-a-way dé activiteit voor jou. Een paar keer per jaar organiseren zij suppen en sûpen in hartje Sneek. Zoals de naam al doet vermoeden is dit geen rustige natuuractiviteit. Met een drankje en muziek sup je door het centrum. Tijdens het programma zijn er verschillende stops om even bij te komen van het suppen in Sneek. Zo krijg je bij de Waterpoort een drankje en even verderop is het alweer tijd voor een bittergarnituurtje. Als beginner kun je prima aansluiten bij suppen en sûpen. Zie jij het toch niet helemaal zitten om op een supboard te balanceren? Geen probleem, je kunt ook altijd plaatsnemen in de sloep die meevaart met de suppers.

Ontdek het Sneekermeer

Plan jij een dagje om te suppen in Sneek, maar spreekt de binnenstad je minder aan? Laat dan de stad achter je, en ga suppen op het Sneekermeer. Vergeet in dat geval ook vooral niet om een bezoek te brengen aan het Kolmeersland, beter bekend als Starteiland. Je hebt rondom het eiland verschillende plekken om aan wal te gaan met je supboard en je vindt er allerlei voorzieningen. Kies bijvoorbeeld voor een lekkere lunch in het restaurant. Naast een bezoek aan het Starteiland is het Sneekermeer sowieso een prachtige plek om te gaan suppen. Heb je zelf geen sup tot je beschikking? Rondom het Sneekermeer vind je verschillende aanbieders om je supboard te huren. Huur bijvoorbeeld een board bij Shark Sups. 

Sup de Elfstedentocht

Ben jij een pro op de sup, en ben je op zoek naar een echte uitdaging? Dan is de SUP11CityTour een activiteit die zeker niet op je wensenlijstje mag ontbreken. In slechts vijf dagen leg je een afstand van 220 kilometer af. Zoals je je kunt voorstellen is deze activiteit dan ook niet voor iedereen weggelegd. Naast dat je moeiteloos moet kunnen suppen, is het dus aan te raden om goed te trainen voor deze unieke ervaring. Ga jij de uitdaging aan? Dan ga je suppen in Sneek, Leeuwarden, Sloten, Stavoren, Harlingen, Hindeloopen, Bolsward, Dokkum, IJlst, Workum en Franeker. En leuk om te weten: als je sneller bent dan alle andere suppers krijg je tijdens de week leuke authentieke Friese prijzen én maak je zelfs kans op de prijzenpot.

Suppen over Friese wateren

Sneek is prachtig, en absoluut de moeite waard om al suppend te ontdekken. Maar Sneek is zeker niet de enige plaats in Friesland waar je prachtig kunt suppen. Geniet bijvoorbeeld van de rust op het Friese meer de Leyen of ontdek je balans skills als je gaat yoga suppen in Leeuwarden. Benieuwd wat de Friese provincie je nog meer te bieden heeft? Lees dan ook zeker ook onze blog over suppen in Friesland.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen