Meisje op supboard peddelt door de grachten van Leeuwarden

Suppen in Leeuwarden: een paradijs voor watersporters

Met de Elfstedentocht die net als Sneek ook Leeuwarden aandoet, zal het geen verrassing zijn dat er aan water geen gebrek is in de Friese hoofdstad. Niet gek dus dat ook de supboard-trend het hoge noorden heeft bereikt. Sterker nog, bijna nergens in Nederland vind je zoveel uitgezette routes en tochten als in Leeuwarden en de Friese wateren. Maar wat zijn nu de mooiste plekjes als je gaat suppen in Leeuwarden op je gehuurde of eigen supboard? We zetten vijf mooie tochten voor je op een rijtje.

Meisje op supboard peddelt door de grachten van Leeuwarden

Suppen in Leeuwarden: de vijf mooiste tochten

We schreven het al eerder: Friesland is echt een waar paradijs voor suppers. En Leeuwarden spant binnen de provincie waarschijnlijk wel de kroon. De mogelijkheden zijn hier echt eindeloos. Of je nu de stad vanaf het water of één van de omliggende natuurgebieden wilt ontdekken, in Leeuwarden kan iedere supper zijn of haar hart ophalen. Maar, als er zoveel moois is, waar kies je dan voor? Geen nood, wij komen je te hulp en hebben onze favoriete tochten in en om Leeuwarden voor je verzameld.

1. Ontdek de binnenstad van Leeuwarden

Wil je suppen in Leeuwarden, dan mag een tocht door de binnenstad natuurlijk niet ontbreken. Op deze vijf kilometer lange route, sup je langs de mooiste monumenten van Leeuwarden, zoals de Jacobijnerkerk en de Oldehove. Ook kom je langs de Prinsentuin, een park midden in de stad. Hier vind je restaurant De Koperen Tuin, een ideale plek om tijdens je tocht van een welverdiende lunch te genieten.

2. Kijk je ogen uit in Âlde Feanen

Vind je het leuk om met een groep op pad te gaan? Door supscholen in Leeuwarden worden regelmatig tochten georganiseerd, waar je je voor in kunt schrijven. Zo is natuurgebied Âlde Feanen een populaire spot voor suptochten. SUP Skool Leeuwarden supt hier bijvoorbeeld regelmatig. Dit nationaal park is groots en uitgestrekt, dus mooie vergezichten zijn gegarandeerd als je gaat suppen in Leeuwarden!

3. Suppen in het Leeuwarderbos

Een ander mooi natuurgebied vlakbij de Friese hoofdstad is het Leeuwarderbos. Let’s SUP organiseert hier regelmatig tochten van rond de vijf kilometer. De afwisseling tussen brede wateren en smalle slootjes, uitgestrekt landschap en een bosrijke omgeving, maken suppen door het Leeuwarderbos gevarieerd en uitdagend.

4. Suppen met een gids: sportief én leerzaam

Ben je niet zo bekend in Leeuwarden? Dan is het misschien wel leuk om met een gids op pad te gaan. Zo ben je én lekker sportief bezig op je supboard én je hoort allerlei leuke weetjes over deze Friese stad. Bij SUP Skool Leeuwarden boek je eenvoudig een guided SUP tour van ongeveer 1,5 uur. En helemaal fijn: na afloop staat er een drankje voor je klaar op het stadstrand van Leeuwarden.

5. Voor de échte liefhebber: de Elfstedentocht

Je kunt natuurlijk niet de zelfbenoemde sup-provincie van Nederland zijn, zonder een échte uitdaging. En wat is Friesland zonder Elfstedentocht? Niet gek dus dat je in deze provincie de tocht der tochten op je SUP board kunt doen. Wat een geweldige uitdaging! In vijf dagen leg je maar liefst 220 kilometer af op je supboard. Dat is suppen in Leeuwarden en ver daarbuiten! Iets voor jou? Meer informatie vind je op de website van de SUP11 City Tour.

Suppen in Leeuwarden: inspannen en ontspannen

Leeuwarden is met recht een waar paradijs voor suppers. Niet alleen vind je hier de prachtigste tochten, je kunt het ook perfect combineren met een lunch, diner of borrel na afloop. In de binnenstad vind je tal van mogelijkheden. En wil je blijven slapen? Ook daarvoor kun je prima in Leeuwarden terecht. Kortom, of je nu dichtbij of ver weg woont, als sup-liefhebber moet je gewoon een keer gaan suppen in Leeuwarden!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen