Beroemde rode vuurtoren op het eiland Texel

Dagje suppen op Texel? Ontdek onze tips!

Een weekendje uitwaaien op Texel: wie wil dat nou niet? Dit prachtige Waddeneiland is niet voor niets een populaire vakantiebestemming en met een vermelding in de Lonely Planet zijn het niet alleen maar Nederlanders die je hier vindt. Is het je iets te druk op het eiland? Ga dan het water op, en ontdek het Waddeneiland als je gaat suppen op Texel.

Leren suppen op Texel

Ben jij al vaker wezen suppen, maar heb je nog nooit op zee gesupt? Dan is het goed om je te realiseren dat suppen op zee echt even andere koek is. Over het algemeen is de zee een stuk onstuimiger dan een meertje en door de stroming ligt het kwijtraken van je supboard op loer. Vergeet dus bij het suppen zeker niet het koordje van het board om je enkel te doen.

Lijkt het je een leuke uitdaging om te suppen op Texel? Ga dan voor gemak en boek een verzorgde tour. Zo zie je niet alleen de mooiste plekjes van het Waddengebied, maar krijg je ook meteen een instructie hoe je op zee moet suppen. Sup & Surf op Texel is bijvoorbeeld een prima vertrekpunt voor je dagje suppen. Is het weer niet heel zomers? Dan bieden ze op deze locatie ook een wetsuit aan.

Beroemde rode vuurtoren op het eiland Texel

Rondje Texel suppen

Hou jij wel van een uitdaging en omschrijf je jezelf als meer dan gemiddeld sportief? Ga dan het eiland rond op de sup. De route is simpel, zolang je de kust aan je rechter- (of linkerhand houdt) zit je goed. Bereid je vooraf wel goed voor, want de kans is groot dat je wel zo’n tien uur op het supboard staat. Wil je wel graag het eiland rond, maar zie je het niet zitten om alles op één dag te doen? Dan kun je natuurlijk ook in etappes gaan suppen langs Texel. Kijk iemand van je (reis)gezelschap lief aan en vraag of hij/zij je steeds op een ander punt kan oppikken. Sup bijvoorbeeld van Oosterend naar Oudeschild en ga daar weer aan land. Dat authentieke vissersplaatsje is sowieso een bezoekje waard.

Langs natuurmonumenten suppen op Texel

Op Texel vind je het historische Fort de Schans. Het fort is aangelegd door Willem van Oranje, en onder andere Napoleon heeft nog gebruikgemaakt van de locatie. Een prachtig stukje Texel dat vaak wordt overgeslagen als toeristen het eiland bezoeken. Extra bijzonder is het dat Sup & Surf sinds 2022 het samen met Natuurmonumenten mogelijk heeft gemaakt om op deze locatie te suppen. In dit geval ga je dus niet op zee suppen in Texel, maar ga je met je supboard door de smalle watertjes rondom het fort. Let bij het plannen van je bezoekje wel goed op: de wateren rondom het fort zijn alleen toegankelijk buiten het broedseizoen.

XXL suppen op Texel

Ga je met je familie een weekend weg? Of zoek je nog een leuke activiteit voor een vrijgezellenfeestje of bedrijfsuitje? Ga suppen op een XXL board en plezier is gegarandeerd. Zoals de naam al doet vermoeden, stap je met je gezelschap op een supboard waarna je samen moet proberen om vooruit te komen. Een beetje behendigheid, maar vooral teamwork komt dan goed van pas. Wat deze activiteit extra bijzonder maakt? De kans is groot dat je tijdens het suppen op Texel ook af en toe het koppie van een nieuwsgierig zeehondje ziet.

Alternatieven voor suppen op Texel

Smaakt het suppen op Texel naar meer, maar heb je niet de luxe om regelmatig met de boot naar het Noord-Hollandse eiland te varen? Geen probleem, ook in Noord-Holland heb je veel mooie plekjes om te suppen. Ontdek bijvoorbeeld het gezellige Hoorn of prachtstad Alkmaar vanaf het water. Zo blijf je voldoende meters op het water maken, die weer goed van pas komen als je de soms ontstuimige zee rond Texel verkent met je supboard.  


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen