foto van een hunebed in drenthe

Suppen in Drenthe en hunebedden bekijken

Wie aan Drenthe denkt, denkt aan hunebedden. Voor mensen zijn die, samen met de prachtige natuur, reden om deze noordelijke provincie te bezoeken. Want voor watersportactiviteiten kun je beter naar Friesland toch? Niets is minder waar: Drenthe kun je ook heel goed vanaf het water bezichtigen. Wil je dit in alle rust doen? Ga dan heerlijk suppen in Drenthe.

Quizzen en suppen in Drenthe

Heb jij dit jaar de schone taak gekregen om het jaarlijkse bedrijfs- of familie-uitje te organiseren? Zoek het dan eens in een andere hoek, en ga suppen. Geniet bijvoorbeeld van de mooie oevers van de Hunze, terwijl je ook nog eens een kleine work-out doet. Suppen ziet er dan wel heel relaxed uit: je moet continu je been- en bilspieren aanspannen om te voorkomen dat je in het water valt. En vergeet natuurlijk ook je armspieren niet, ook die doen het nodige werk als je op het stand-up peddle board staat. Ga je suppen in Drenthe en wil je dat je gezelschap ook meteen iets opsteekt van de omgeving? Combineer dan een middagje suppen met de Drenthe Quiz van Groepsuitje Drenthe.

Suppen over blauwe meren

In Drenthe is genoeg water te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Het Gasselterveld? Bij deze voormalige zandafgraving is helderblauw water gegarandeerd en je vindt er genoeg organisaties die supboards verhuren. Ideaal als je zelf (nog) geen trotse bezitter van een sup bent. Bij DX Adventure Park krijg je eerst een korte uitleg, en daarna ben je vrij om het meer op te gaan. Gemiddeld ben je met deze activiteit drie kwartier bezig. Al ligt dit natuurlijk helemaal aan jezelf. Niemand houdt je tegen als je twee keer het meer over wilt suppen in Drenthe. Tenminste als je netjes de huurprijs betaalt natuurlijk. Smaakt het suppen over dit meer naar meer? Bekijk dan ook eens onze tips om te suppen in Friesland, Zeeland of Limburg. Ook deze provincies lenen zich uitstekend om te ontdekken vanaf het water.

foto van een hunebed in drenthe

Dagje hunebedden en suppen in Drenthe

Ga je een weekendje naar Drenthe? Dan moet je natuurlijk wel het grootste hunebed in Borger bezoeken. Maar vind je het alleen bekijken van een hunebed een beetje te passief? Klim dan op een supboard en verken in de buurt het Ellertshaar Bosmeer. In nog geen tien minuten rijd je van het bezoekerscentrum naar Recreatiepark de Bosrand waar je een sup-board huurt. Ben je echt in een sportieve bui? Dan is het ook mogelijk om de afstand in een half uurtje te fietsen. Zo zie je nog meer van de Drentse natuur.

Zoek je balans met yoga suppen

Schijnt het zonnetje weer wat vaker en stijgt de temperatuur? Dan is het tijd om te gaan yoga suppen in Drenthe. Bij Studio MoYoga verzorgen ze groepslessen op Het Gasselterveld. Je begint met een warming-up door te peddelen naar een mooi plekje op het blauwe meer. Vervolgens is er aandacht voor een paar ademhalingsoefeningen en doe je verschillende

yoga-oefeningen op de plank. Ervaring met yoga is geen vereiste, een zwemdiploma en goed kunnen zwemmen wel. Zie jij het niet zo zitten om met een groep het water op te gaan? Geen zorgen! Studio MoYoga verzorgt ook privé yogalessen op de Baggelhuizenplas in Assen.

Andere kijk op Drentse steden

Hoewel Drenthe een prachtige natuur heeft, is het eigenlijk zonde als je alleen maar supt op de Drentse meren en plassen. Zeker de hoofdstad Assen is heel goed te bezoeken vanaf het water. Boek bijvoorbeeld een dagje suppen in Drenthe met Supperdupper. Je kunt hier met vier personen het water op en over het kanaal de stad door. Andere steden die de moeite waard zijn om per sup te ontdekken zijn Coevorden, Emmen en Meppel. In deze steden kun je je dagje suppen uitstekend combineren met een bezoek aan de vele winkels en gezellige horecatentjes. Veel plezier!

 


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen