Kinderen aan het spelen op een Supboard op het Veerse Meer met zeilboten op de achtergrond

3 tips om te suppen in Zeeland (en misschien een zeehond te spotten)

Kinderen Suppend op het Veerse Meer

De Brouwersdam, het Veerse Meer, Ouddorp (officieel geen Zeeland, maar ach), waar kan je niet suppen Zeeland? Suppen of Stand Up Paddling genoemd is populair in deze waterrijke provincie. Maar waar kan je nu het leukst suppen in Zeeland, wij geven hier de beste 3 plekken om te suppen Zeeland. Welke het best aansluit bij jouw behoefte, laten we aan jou.

Surfkaravaan

Wat dacht je van suppen en een zeehond spotten? Dit gebeurt meer dan eens volgens de eigenaren van Surfschool Surfkaravaan uit Ouddorp. Bij laagwater is het makkelijk voor beginnende suppers om hier te leren suppen in Zeeland. Bij hoogwater komen er vaak wat meer golven en kunnen de ervaren SUP board helden zich laten gelden. Misschien kan je zelfs af en toe een golfje meepakken (dan is een hardboard sup eigenlijk wel aan te raden). Wat kost het suppen allemaal bij de Surfkaravaan. Voor 25 euro per persoon heb je een 1,5 uurs les en word je begeleid door een ervaren instructeur (die ondertussen uitkijkt naar nieuwsgierige zeehondjes).

 

Surfkaravaan
Strand ‘t Flaauwe Werk 1
3253 LB Ouddorp
Tel: 06-8308 5020

Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam

Niet alleen het Veerse Meer is een mooie plek om te suppen, suppen in Zeeland kan ook perfect op het Grevelingenmeer bij Brouwershaven. Vanaf bijvoorbeeld de Brouwersdam kan je perfect de Grevelingen, het grootste zoetwatermeer van Europa, verkennen. Bij zeil- en surfcentrum Brouwersdam kan je SUP’s huren (en je hier natuurlijk ook gelijk een SUP Board kopen) en dit is sowieso een leuke locatie voor een dagje aan het water. Ze hebben er bijvoorbeeld een enorme glijbaan waarmee je gelanceerd wordt over het water (helm verplicht!). Je kan hier verder alles dat met water te maken heeft, van het huren van een surfplank, zeilboot, sloep of sup tot gevorderde SUP clinics. Wil je een dagje suppen Zeeland doen, dan is dit echt een aanrader volgens ons.

Zeil- en Surfcentrum Brouwersdam
Ossenhoek 1
3253 MH Ouddorp
Tel: 0111-671480

Surfers Paradise

Helemaal tegen België aan ligt Cadzand-bad. Deze heerlijke badplaats is onze persoonlijke favoriet om te suppen. Niet alleen vanwege de fijne strandtenten en goede horeca, zoals Pure C en AIRrepublic, maar ook vanwege de mooie zonsondergangen, waarbij je richting het avondrood supt. Begin je tocht in Knokke en eindig hem al peddelend bij één van de twee bekende restaurants van topkok Sergio Herman in Cadzand-bad. Al met al een tocht van ongeveer een uurtje, anderhalf. Suppen Zeeland is nu echt geslaagd met een koud glas bier of een heerlijke witte wijn in je hand. Een SUP board huren kan in Knokke bijvoorbeeld bij Surfers Paradise.

Surfers Paradise
Appelzakstraat
3000 Knokke-Heist
Tel: +32-50615960


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen