5 bijzondere tips voor suppen in de Weerribben

Wil je er helemaal tussenuit en genieten van rust, prachtige moerasbossen en vogels? Dan is het nationaal park Weerribben in Overijssel absoluut een bezoekje waard. Je kunt je wandelschoenen aantrekken, of per fiets het natuurgebied ontdekken. Wil jij een uniek kijkje op al het natuurschoon? Ga dan suppen in Weerribben!

Met de boswachter suppen in Weerribben

Als je een natuurgebied bezoekt, is het altijd een goed idee om met een boswachter op de pad te gaan. Je ontdekt dan niet alleen bijzondere plekjes, je leert ook meteen allemaal leuke weetjes over de aanwezige flora en fauna. Combineer daarom je dagje suppen in Weerribben met een tour met de boswachter. Heb jij nog helemaal geen ervaring met deze sport? Dat is geen probleem! Het eerste half uur krijg je handige tips die goed van pas komen als je gaat suppen met de boswachter. Vervolgens ga je twee uur peddelen door het natuurgebied. Vergeet daarom vooral je zonnebrand niet en trek kleding aan die eventueel nat mag worden. Veel plezier! Ben je trouwens helemaal verknocht geraakt aan de Weerribben, ga dan ook eens een dagje suppen in grootste zoetwater getijdengebied van Europa: Nationaal Park de Biesbosch.

Geniet van de avondrust

Ga jij suppen in Weerribben en ben je van plan om ’s morgens of ’s middags op je paddle board te klimmen? Hoewel dit ook zeker goede momenten zijn om het natuurgebied te ontdekken, halen deze momenten het niet bij een avondje stand-up peddelen. Aan het eind van de dag komt de rust weer terug in de Weerribben en ’s avonds gaat de wind vaak ook liggen. Hierdoor kom je na een drukke dag op je werk echt helemaal tot rust. Is dat precies wat jij voor ogen hebt, maar zie je het niet zo zitten om zelf op pad te gaan? Bij WeerribbenSUP boek je een geheel verzorgde avondclinic.

Yoga op de plank

Ben jij gewend om yoga op een matje te doen? Ga dan zeker ook eens yoga op het supboard ervaren. In de Weerribben vind je verschillende aanbieders die deze rustgevende vorm van suppen aanbieden. Omdat je gebruikmaakt van een grote en stabiele plank, is de kans op een nat pak klein als je gaat yoga suppen in Weerribben. Begin de dag bijvoorbeeld goed met een ochtendlesje yoga of sluit juist de dag helemaal zen af. Is yoga niet helemaal jouw ding? Dan is het nog steeds een aanrader om de verschillende georganiseerde mogelijkheden te ontdekken. Er worden namelijk allemaal leuke tours aangeboden door yoga sup-organisaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van een wijn en sup tour, of een sup clinic waar je alle geheimen van het peddelen ontdekt?

Horeca en suppen in Weerribben

Suppen ziet er heel relaxed uit, maar vergis je niet: als je peddelt op een plank ben je ook sportief bezig. Als je gaat suppen in Weerribben en een tochtje maakt is de kans daarom groot dat je na een tijdje trek krijgt. Dat snappen de horecagelegenheden rondom de Weerribben ook, en daarom kun je verschillende leuke arrangementen boeken. Zo combineer je bij De Kluft stand-up peddelen met een 3-gangen menu, en bij het Rietershuijs kun je na een dag intensief bewegen bijkomen in een fijne hotelkamer. Weet jij als geen ander wat suppen is, en draai jij je hand niet om voor een tocht van 9 kilometer? Dan is de suptour vanaf het Doevehuis in het mooie Kalenberg een aanrader. Je start in het dorp, en peddelt vervolgens naar de Weerribben waar je in alle stilte kunt genieten van alle dieren en planten.

Suppen in de stad

Ben jij meerdere dagen in Overijssel, en heb je na het suppen in de Weerribben helemaal de smaak te pakken? Bedenk dan dat je op een supboard ook prima een stad of dorp kunt ontdekken. Zo kun je bijvoorbeeld heel goed suppen in Zwolle, Deventer en Enschede, maar ook in waterrijke dorpen als Giethoorn en Hardenberg kun je perfect stand-up peddelen. Een hele leuke manier om de omgeving te ontdekken!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen