4 personen op een supboard houden hun peddel omhoog

Suppen in Zwolle: ontdek de Hanzestad vanaf het water

Het zonnetje staat hoog aan de hemel, de temperatuur is aangenaam en jij peddelt heerlijk op je supboard door Zwolle. Klinkt goed toch? De historische Hanzestad Zwolle is dan, net als die andere Hanzestad Harderwijk, ook bij uitstek geschikt om vanaf het water te ontdekken. Vanaf de grachten heb je niet alleen een mooi uitzicht op de prachtige herenhuizen, je bent ook nog eens lekker actief bezig. Kijk je al uit naar je dagje suppen in Zwolle? Wil je meer de natuur in, ga dan ook eens suppen in de Weerribben

In 1,5 uur suppend door Zwolle

De historische grachten liggen als een ster om de binnenstad van Zwolle. Als je gaat suppen in Zwolle en kiest voor een rondje om het historisch centrum ben je ongeveer 1,5 uur onderweg. De steiger van Hiawatha Actief is bijvoorbeeld een prima startpunt om te gaan suppen in Zwolle. Ben je nog een beginnende supper en ben je bang dat je in het water valt? Dan is het goed om te weten dat je bij Hiawatha Actief een grote en stabiele sup krijgt. Zo verklein je de kans dat je in het water valt. Daarnaast is het altijd slim om goed door je knieën te zakken. Dan is je balans beter, en sup je waarschijnlijk zonder problemen de hele ster door.

4 personen op een supboard houden hun peddel omhoog

Kom tot rust als je gaat suppen in Zwolle

Heb je al wat vaker op een supboard gestaan, en ben je ook een groot liefhebber van yoga? Goed nieuws: in Zwolle biedt SanaYou diverse yoga clinics aan. Je kunt kiezen voor een rustig meditatielesje als je gaat suppen in Zwolle, maar je kunt je spieren ook goed aan het werk zetten met een lesje Yang-yoga. De supboards die SanaYou gebruikt, zijn extra groot en stabiel. Zo kun je met een gerust hart de downward facing dog uitvoeren. Klinkt suppen en yoga je net iets te uitdagend? SanaYou biedt ook privélessen of partnerlessen. Zo kun je helemaal op je eigen tempo kennismaken met de wereld van het suppen.

Ontdek het Zwarte Water

De binnenstad is natuurlijk een prachtig decor om te suppen in Zwolle, maar zeker hartje zomer kan het hier best druk zijn. Niet alleen met suppers, maar ook met bootjes en kano’s. Zoek je liever de rust op? Dan kun je nabij Zwolle prachtig suppen op het Zwarte Water. Het Zwarte Water heeft een directe verbinding met de grachten. Je kunt er dus voor kiezen om in het centrum te beginnen en vanaf daar richting Hasselt te suppen. Begin je liever direct buiten de stad? Dan kun je bijvoorbeeld bij Blackwaterboards een sup huren.

Brug over water bij Zwollen en twee wapperende vlaggen van Blackwaterboards
Man op supboard

Begin je supavontuur in Dalfsen

Vlakbij Zwolle vind je het mooie Dalfsen. Dit plaatsje ligt in het Vechtdal Overijssel en is dan ook een ideaal vertrekpunt als je een dagje gaat suppen in Zwolle. Je huurt je board bij Hiawatha Actief in Dalfsen en stippelt vanaf daar je route uit. Wil je vooral rust én prachtig water? Dan kun je met je sup op de rivier de Vecht blijven. Vind je het juist leuk om langs de bruisende binnenstad van Zwolle te suppen? Dat kan natuurlijk ook. Houd er dan wel rekening mee dat het best een flinke afstand is. Deze tocht is dan ook vooral geschikt voor de geoefende supper.

Vergeet ook de innerlijke mens niet

Suppen is een ideale manier om Zwolle en omgeving te ontdekken. Het is natuurlijk heerlijk om actief bezig te zijn, maar dan is het ook belangrijk om te zorgen voor voldoende energie. Zeker in de lente- en zomerperiode vind je in Zwolle een aantal leuke plekjes waar ze helemaal zijn ingesteld op watersporters. Zo kun je bij de Hofvliet Villa terecht voor een high tea, of bestel bij ‘t beugeltje een drankje vanaf het water. Overigens is het ’t beugeltje sowieso een bezoekje waard. De horecagelegenheid is gevestigd in de Wijndragerstoren van de oude stadsmuur van Zwolle. Zo maak je nog eens extra kennis met alle historische hoogstandjes die Zwolle te bieden heeft.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen