foto van de haven van Hoorn

3 tips om heerlijk te suppen in Noord-Holland

Zee, grachten, meren en rivieren: Noord-Holland heeft genoeg water en als supper kun je daar dus echt je hart op halen. Ga jij voor wat meer avontuur en zoek je de golven op in surfspot Wijk aan Zee? Of wil je juist lekker peddelen in de grachten van Alkmaar of op de Loosdrechtse Plassen? Waar jouw voorkeur ook naar uitgaat: Noord-Holland heeft het allemaal. Benieuwd naar de drie leukste activiteiten? Wij geven je tips voor suppen in Noord-Holland.

1. Suppen in Noord-Hollandse steden

Heb jij een dagje Alkmaar, Amsterdam, Haarlem of Hoorn op de planning? Dan kies je er waarschijnlijk voor om de steden lekker ouderwets per voet, met het OV of de fiets te verkennen. Ben jij eigenlijk wel toe aan iets nieuws? Ga dan suppen in deze Noord-Hollandse steden. Zo ontdek je de stad op een heel eigen manier, en werk je ook meteen een beetje aan je conditie: win-win. Dat laatste is vooral een goed excuus om aan het eind van de dag te gaan genieten van de vele horecatentjes die je in de steden vindt. Je hoeft je na een flinke inspanning in ieder geval niet meer schuldig te voelen over dat speciaal biertje of een lekkere snack.

Klinkt al suppend over de grachten van een Noord-Hollandse stad je als muziek in de oren? Lees dan onze blogs over suppen in Hoorn, Amsterdam, Alkmaar en Haarlem om te ontdekken waar je goed sups kunt huren, en welke delen in en om de stad je zeker niet mag overslaan.

Man peddelt op een supboard op een zee

2. Suppen op zee

Als Noord-Holland ergens om bekend staat, is het wel de kilometerslange kust. Met brede zandstranden en gezellige strandpaviljoens is dat dan ook een prima plek voor de warme zomerdagen. Ben jij niet echt het type: ik-lig-10-uur-stil-op-een-handdoek? Ga dan suppen in Noord-Holland op de zee. Voor je het water opgaat, is het wel verstandig om je te realiseren dat suppen op zee net even anders is dan op vlak water. Zo is het een stuk lastiger om je balans te houden door de golven en je moet extra goed op je materiaal letten. Dat enkelkoord op je board zit er bijvoorbeeld niet voor niets…

Heb je een eigen board, en al wat ervaring? Dan kun je in elke badplaats het water opgaan om te suppen in Noord-Holland. Ben je een beginner? Overweeg dan om samen met een instructeur de zee te ontdekken. Dat is een stuk veiliger en de instructeur weet precies op welk moment je op welke plek het best kunt suppen. Boek bijvoorbeeld een clinic bij Surfana in Bloemendaal aan Zee, of ga iets noordelijker suppen bij Surfschool Castricum. Ook leuk: huur een XXL-sup in Wijk aan Zee bij Beachclub SunSea en trotseer samen met een groep vrienden, familie of collega’s de golven.

3. Suppen over Noord-Hollandse meren

Suppen op grachten: check, suppen op zee: ook check, dan rest ons nog maar één tip als je gaat suppen in Noord-Holland: sla zeker de meren niet over. In Noord-Holland heb je namelijk prachtige natuurgebieden waar je heerlijk kunt suppen. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Loosdrechtse Plassen? Bij IkSup Loosdrecht boek je veel uiteenlopende activiteiten. Zo kun je alleen de plassen verkennen, maar er zijn ook speciale ouder-kind clinics. Ideaal voor als je nog een leuke activiteit zoekt voor in het weekend of de zomervakantie.

Hoewel de Loosdrechtse Plassen natuurlijk heel bekend zijn om te gaan suppen in Noord-Holland, heb je nog veel meer mooie plekken die de moeite waard zijn om te bezoeken. Ontdek bijvoorbeeld het Amstelmeer in de kop van Noord-Holland. Uniek aan dit meertje is dat de zandbodem ondiep is. Het is dan ook een hele veilige plek om kennis te maken met het suppen. Andere leuke meren zijn het Uitgeestermeer of het Markermeer.

Kortom, ga jij binnenkort een dagje suppen in Noord-Holland? Voor de beginnende tot aan de geoefende supper: er is echt voor iedereen wat wils!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen