Vaart met molen in Alkmaar in de avond

Suppen in Alkmaar, ontdek de prachtstad vanaf het water

Vaart met molen in Alkmaar in de avond

Alkmaar noemt zichzelf ook wel de prachtstad. En ook al klinkt dat nogal zelfverzekerd, we snappen wel waar dat vandaan komt. Deze oude, historische stad is werkelijk een plaatje. En heeft daarbij ook nog een groot netwerk van de mooiste grachten. Grachten waar jij als supper goed aan je trekken komt. Want zeg nou eerlijk, je wilt ook wel eens ergens anders suppen dan bijvoorbeeld op de Amsterdamse grachten of in het nabijgelegen Hoorn. Houd jij verder van de combinatie sportief bezig zijn én cultuur snuiven? Ga dan suppen in Alkmaar. Deze stad stelt zeker niet teleur!

5 top tips voor suppen in Alkmaar

Heb jij zin om een nieuwe stad te ontdekken op je supboard? Of ben je al bekend in Alkmaar, maar zoek je leuke nieuwe plekjes die je nog niet eerder hebt ontdekt? We zetten de beste tips om te suppen in Alkmaar voor je op een rijtje.

1. Al suppend de stad ontdekken

De binnenstad van Alkmaar leent zich uitstekend om per supboard te verkennen. Alle trekpleisters van de stad kun je ook goed vanaf het water bewonderen, zoals het Waagplein, inclusief de bekende Waagtoren, de molen van Piet en het huis met de kogel. Weer eens wat anders dan een stadswandeling. Je kunt natuurlijk je eigen supboard meenemen, maar in Alkmaar een supboard huren is ook een goede mogelijkheid. Hiervoor kun je bijvoorbeeld aan de Hoornsevaart bij Outdoor Alkmaar terecht. Deze locatie is een goed startpunt om de binnenstad van Alkmaar te ontdekken, maar je bent ook snel in de buitengebieden rondom de stad. En, helemaal leuk, vanaf hier kun je het rondje Oudorp suppen. Bij deze route vaar je in een kleine 4 uur rondom de stad, waarbij cultuur en natuur elkaar afwisselen.

2. Suppen Alkmaar: houd de grachten schoon

Vind je het leuk om naast de ontspanning en inspanning van het suppen ook iets goeds voor de omgeving te doen? Dan ben je bij El Kombi aan het juiste adres. Deze organisatie vindt het belangrijk om de wateren schoon te houden en organiseert daarom heel regelmatig een zogenaamde Sup it up. Een mooie tocht door Alkmaar, waarbij je direct zwerfafval uit het water opvist en meeneemt op je supboard. Met uitzondering van de wintermaanden, doen ze dit bijna iedere week. Zo staat de eerste Sup it up van het seizoen traditiegetrouw op 28 april op de planning. De dag na Koningsdag ligt er vaak voldoende troep in het water, dus het is dan hard nodig om de Alkmaarse wateren weer wat schoner te maken.

3. Suppen in Alkmaar en daarbuiten

Heb je de stad wel weer gezien, dan is de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar, ook een prachtige plek om te gaan suppen. Op de meren Schermer en Beemster kun je hier al suppend genieten van alles wat dit prachtige natuurgebied te bieden heeft. Een supboard huren of een tocht boeken door dit laagveengebied doe je bij Sup Schermer.

4. Kinderfeestje op de sup

Woon je in de buurt van Alkmaar en zijn jouw kinderen net zo dol op suppen als jij? Dan kun je bij Supschool Alkmaar een heus kinderfeestje boeken op de sup. Origineel én hartstikke leuk! In 1,5 uur tijd leren jouw kind en maximaal vijf vriendjes of vriendinnetjes de fijne kneepjes van het suppen. Daarna gaan ze onder begeleiding van een ervaren instructeur het water op. Suppen in Alkmaar was nog nooit zo gezellig!

5. Voor en na het suppen in Alkmaar

Ga je een dagje Alkmaar doen, dan ben je vast op zoek naar meer dan alleen leuke sup-tips. Combineer je sup-tocht met een lekkere lunch, een gezellige borrel of een heerlijk diner. In Alkmaar is de keuze reuze. De stad kent veel terrasjes, waar het bij mooi weer ontspannen zitten is. Op de website van Alkmaar Prachtstad vind je een opsomming van leuke adresjes in de stad.  


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen