Vader en zoon met peddel op een supboard

Suppen in Roermond: een bijzonder uitje voor iedereen

Zeg je Roermond, dan zeg je water. Deze Limburgse stad staat met verschillende wateren in verbinding, zoals de Roer, de Maas en de Maasplassen. Ook vind je vlakbij Roermond de Oolderplas. Niet gek dus dat waterrecreatie hier hoogtij viert. Goed nieuws voor jou als fanatieke of beginnende supper: er zijn heel veel mogelijkheden om te suppen in Roermond. En wil je daarbij weleens wat anders dan ‘gewoon’ de stad en de natuur ontdekken op een supboard? Dan zit je in Roermond goed. Hier is werkelijk aan iedere waterliefhebber gedacht. En ben je uitgesupt? Ontdek dan eens de leukste SUP plekken van Maastricht en omgeving.

Suppen in Roermond met je hond

Wat dacht je bijvoorbeeld van suppen met je hond? In Roermond kan het! Is jouw viervoeter dol op water, dan vindt hij het misschien ook wel leuk om met jou mee te gaan op supboard-avontuur! Bij Paddle Fun Roermond kun je samen met je hond een suples volgen. Eerst leer je zelf de basisbeginselen van het suppen en daarna mag je hond met je mee. Hoe leuk is dat?! En wil je hem daarna nog even uit laten razen, dan is er in Roermond ook een drukbezocht hondenstrandje te vinden, Doggy Beach, waar jij en je hond na die avontuurlijke tocht op het supboard samen kunnen genieten van een middagje strand.

Logo Paddle Fun Roermond
Vader en zoon met peddel op een supboard

Suppen in Roermond: ook leuk voor kids

Kijkt jouw zoon of dochter lichtelijk jaloers naar je als je weer een stuk gaat suppen in Roermond of een andere plaats? Laat ze dan zelf de magie van het suppen ontdekken! Bij SUP Limburg bieden ze speciaal voor kinderen van 8 tot 12 jaar suplessen aan. Ervaring is niet nodig, een zwemdiploma wel. Veiligheid voor alles natuurlijk. Na één of meerdere lessen kun je jouw zoon of dochter volgende keer gewoon met je meenemen als je het water op gaat met je supboard.

Inspanning én ontspanning op het supboard

Voeg eens een extra dimensie toe aan suppen in Roermond en kies voor een combinatie van suppen en yoga. Het is een trend die we op steeds meer plaatsen zien, dus Roermond kan daar, als waterrecreatiestad bij uitstek, natuurlijk niet achterblijven. Zo kun je bijvoorbeeld bij Sup’It Limburg terecht voor een les supyoga. En één ding is zeker, na 75 minuten kom jij als herboren weer van dat supboard af.

Dame met hoed zittend op een supboard
Plastic fles wordt opgevist uit het water

Suppen én iets goeds doen voor de wereld

Ook leuk, én weer eens wat anders: suppen en schoonmaken. Klinkt misschien niet direct enorm aantrekkelijk, maar zeg nu zelf. Alles wordt leuker als je het suppend doet. Zelfs schoonmaken! Regelmatig organiseert SUP Limburg een SUP Clean up, waarbij naast een ontspannen tochtje door de Roermondse wateren, je ook direct zoveel mogelijk troep uit het water vist. Zo blijven de rivieren en meren rondom Roermond ook netjes en behouden voor suppers en andere watersportliefhebbers na jou. Houd de website van SUP Limburg in de gaten voor de eerstvolgende clean up-actie.

Gewoon een sportief dagje uit

Klinkt dit je nu eigenlijk allemaal net iets te exotisch in de oren en ben je vooral op zoek naar mooie plekken om te suppen in Roermond? Geen nood, dat kan natuurlijk ook gewoon! Verken bijvoorbeeld de mooie Oolderplas eens per supboard. Een supboard huur je hier eenvoudig via Yellow Sup. En ook op de Maasplassen is genoeg te beleven. Een goede uitvalsbasis is Beach Club Koers Zuid, waar je een supboard kunt huren en na afloop heerlijk kunt genieten van een hapje en een drankje. Voor die welverdiende hapjes en drankjes na afloop heb je in Roermond sowieso keus genoeg. Je kunt neerstrijken in één van de vele beachclubs die de stad rijk is, maar ook in de binnenstad zelf is er genoeg te ontdekken. Kortom, hoe jouw ideale (sup)dagje uit er ook uit ziet, in Roermond vind je het allemaal!

Supboard op een rustig watertje met zonsopgang

is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen