“Dé 3 leukste tips om te suppen in Maastricht”

Als student heb ik ooit, in een ver verleden, veel geroeid op de Maas bij Maastricht. Ik herinner me de sterke stroming van de Maas onder de Sint Servaasbrug, welke het centrum van de stad verbindt met de leuke, hippe wijk, genaamd Wijck. Hoe kan je dan toch suppen op de rivier? In deze blog onderzoek ik de mogelijkheden om op je sup board te stappen in en om Maastricht.

De Maas zelf is best spannend om op te suppen, maar zak je deze rivier iets af naar het zuiden, dan kom je al snel bij het Grindgat Oost-Maarland uit. Dit is een bijna afgesloten zijtak van de Maas, waar je rustig kunt suppen. Als je wilt zijn er diverse aanbieders om hier een SUP te huren. Bijvoorbeeld bij SUP Maastricht of bij Fun Valley Maastricht. Bij deze laatste kun je ook terecht voor het huren van waterfietsen en kano’s.

Als je een beetje van een work-out op je SUP houdt, dan is het leuk om een rondje Grindgat te doen. Dit is een route van ongeveer 4 km en daar doe je dus 1 tot 1,5 uur over. Bij Fun Valley kan je daarna terecht voor een drankje en een hapje. Maar veel leuker is het om je dagje suppen Maastricht af te sluiten op een terrasje op bijvoorbeeld het Onze Lieve Vrouwenplein in Maastricht. Dat heb je wel verdiend na al dat suppen.

Wie overigens echt een stuk gesupt heeft is Merijn Tinga. Om aandacht te vragen voor het scheiden van afval, supte deze Plastic Soup Supper van Maastricht helemaal naar Schiermonnikoog.

Laatste tip is om nog iets verder te suppen richting België. Net over de grens (wat maar een paar kilometer is vanaf het grindgat) vind je nog wat mooie zijarmen van de rivier de Maas, waar je prachtig de Limburgse natuur in al haar glorie kunt aanschouwen. Het is wel belangrijk dat je je zeker voelt op je board, want er kan best wel golfslag zijn door scheepvaart. Ook kan je juist het midden van Limburg ontdekken op je sup in Roermond.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen