groepje jongeren op een supboard in Delft

Suppen in Delft: mis deze leuke hotspots niet

Staat er deze zomer een dagje suppen in Delft op de planning? Zeker doen! De waterrijke stad maakt dat je goed kunt suppen in Delft. Helemaal leuk is het als je het combineert met de vele culturele bezienswaardigheden die deze stad rijk is. Of als je de dag passend afsluit bij een van de fijne restaurantjes in de stad. We zetten de beste hotspots van Delft voor je op een rijtje, zodat jouw dagje suppen in Delft gegarandeerd een succes wordt!

Suppen door de Delftse grachten

Ga je suppen in Delft, dan kun je de grachten eigenlijk niet overslaan. Het is dé manier om de stad op een andere manier te ontdekken. In Delft mag je, net als bijvoorbeeld in Leiden of Alkmaar, met je supboard door de grachten. Dit kun je natuurlijk doen op eigen houtje, maar je kunt je ook aansluiten bij een groepstour of met je eigen groep van minimaal vier mensen een gids huren. Sup Delft organiseert deze tours door de Delftse grachten. In 3 á 4 uur sup je langs de mooiste plekjes van Delft. En een stop op een terrasje langs de route is gegarandeerd. Je kunt een paddle board huren bij de tour of je eigen supboard meenemen.  

groepje jongeren op een supboard in Delft

Suppen in Delft én cultuur snuiven

Zeg je Delft, dan zeg je Delfts blauw. Ben jij stiekem een beetje fan van dit nostalgische blauwe aardewerk, dan mag een bezoekje aan het museum van Royal Delft eigenlijk niet ontbreken tijdens jouw dagje in deze stad. Het museum ligt niet ver van De Nieuwe Haven. Je kunt hier je auto parkeren en het water opgaan voor een mooie suptocht over de Delftse Schie. Na afloop ben je direct in de buurt van het walhalla van Delfts blauw.  

Is Delfts blauw niet helemaal je ding, maar heb je wel interesse in oude meesters, zoals Johannes Vermeer? Ook dan ben je in Delft aan het juiste adres. Trots als ze zijn op één van hun beroemdste voormalige inwoners, kun je in Delft een heuse Vermeer-route volgen. De route leidt je langs allerlei plekken die belangrijk zijn geweest in het leven en werk van de bekende kunstschilder. En het leuke is: een groot deel van de route, kun je ook vanaf het water bekijken. Dus ga je suppen in Delft, peddel dan vanaf de Delftse Schie naar de Zuidkolk. De Hooikade is hier gevestigd, de plek waar Johannes Vermeer zijn ‘Gezicht op Delft’ schilderde. Vervolg je je route over de Delftse Schie verder het centrum in, dan kom je niet veel later bij de Oostpoort. Het is de laatst overgebleven stadspoort uit de tijd van Vermeer. En prachtig om te ontdekken vanaf het water.

Delft ontdekken kan natuurlijk met je eigen supboard, maar je kunt ook een supboard huren, bijvoorbeeld bij SIEM.nl funsports. Zij verhuren ook inflatable supboards, handig als je niet direct vanaf de verhuurlocatie het water op wilt, maar juist een specifieke plek wilt opzoeken. Je kunt je board compact meenemen en even opblazen als je op de plek van bestemming bent.

Sluit je dagje suppen in Delft in stijl af

Een dagje suppen in Delft is natuurlijk pas compleet als je ook de lokale horeca hebt uitgetest. We kunnen vast verklappen: dat zit in Delft helemaal goed. Blijf bijvoorbeeld in de sfeer van Johannes Vermeer hangen met een bezoekje aan de Koperen Kat. Deze bierbrouwerij en proeverij heeft bijvoorbeeld een Parel van Delft-biertje op het menu staan, gebaseerd op waarschijnlijk het beroemdste schilderij van de Hollandse meester.

Bij Huszar geniet je nog langer van het ‘Gezicht op Delft’. Onder het genot van een borrelhapje, lunch of diner ervaar je hier op de Hooikade zelf wat Vermeer in de 17e eeuw al zag: Delft is prachtig!

 


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen