Kleine jongen op een supboard op een rivier

De mooiste plekken om te suppen op de Amstel

Wil je gaan suppen op de Amstel, dan denk je al snel aan suppen in Amsterdam. Maar de Amstel stopt niet ineens bij de stadsgrenzen. Je kunt ook de stad verlaten en genieten van al het moois dat deze 31 kilometer lange rivier nog meer te bieden heeft. Dus stap op je supboard en ontdek de mooiste plekjes op en langs de Amstel. Met onze tips heb jij gegarandeerd een heerlijk ontspannen dagje uit als je gaat suppen op de Amstel.

Suppen in de stad en op de Amstel

Als je gaat suppen op de Amstel, kun je natuurlijk de stad die zijn naam te danken heeft aan dit water niet overslaan: Amsterdam. En deze stad heeft suppers ook veel te bieden. We gaven je in een andere blog al verschillende tips om te suppen in Amsterdam. Wil je echt de Amstel gaan ontdekken in Amsterdam, dan is Amstel Boathouse een prima startplek. Je kunt hier een sup huren of een suples volgen. En bij terugkomst, schuif je in het restaurant aan voor een lekkere lunch, diner of borrel. Dat heb je dan wel verdiend, dachten wij zo.

Wil jij je vrienden, familie of collega’s laten zien hoe leuk suppen kan zijn, dan kun je ook bij Amstelsport terecht. Gelegen aan de rand van Amsterdam sup je hier over de Amstel ofwel in de richting van de binnenstad, of juist de andere kant op, het groen in.  Hier kun je het suppen op de Amstel ook combineren met één van de andere buitensporten die ze aanbieden, zoals boogschieten of disc golf. Een ideale uitvalsbasis voor jouw volgende familiefeest of afdelingsuitje dus.

Kleine jongen op een supboard op een rivier

Suppen in het groen

Heb je Amsterdam als suplocatie wel gezien en zoek je juist een ander plekje om relaxed te suppen op de Amstel? Dan kan Uithoorn een goede uitvalsbasis voor je zijn. Bij Fortvarend bijvoorbeeld, start je tegenover de haven van Uithoorn en zit je al snel in het groen. Sup door het weidse polderlandschap en zie de dijken, velden en bomen langzaam aan je voorbijtrekken. Geniet optimaal van de natuur door je sup-tocht te combineren met een picknick of een lunch.

Heb je een eigen supboard (of ben je van plan er binnenkort één aan te schaffen 😉), dan kun je natuurlijk ook lekker je eigen plan trekken en opstappen waar je wilt. Happy Supper heeft bijvoorbeeld een leuke route voor je, die deels over de Amstel gaat: De Ronde Hoep. Deze route van 15 kilometer brengt je langs de rust en ruimte die de omgeving van Ouderkerk aan de Amstel je te bieden heeft. Je supt langs gemaal De Ronde Hoep en door de weidse polder. Hier ben je de drukte van de stad zo vergeten. Ook vind je langs de route genoeg plekjes om even de kant op te gaan of een hapje te eten.

Suppen op de Amstel en daarbuiten

Ben je na jouw dagje suppen op de Amstel helemaal fan van deze omgeving? Er is in Noord-Holland nog veel meer te zien en te beleven. In deze provincie kom jij als fanatieke supper niets tekort. Ontdek meer tips over suppen in Noord-Holland in onze blog. Zo bieden veel verhuurlocaties naast huren van een supboard ook verschillende arrangementen aan die suppen combineren met een andere leuke activiteit. Of wat dacht je van yoga op de sup. Helemaal van nu en toch wel het toppunt van ontspanning. Het waterrijke gebied rondom onze hoofdstad heeft suppers enorm veel te bieden. Dus wacht niet te lang, maar ga dat dagje suppen op de Amstel gewoon lekker plannen. Je zult er zeker geen spijt van krijgen! 


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen