Jongetje zittend op een supboard achterop bij een peddelende vrouw

Drie top tips voor een dagje suppen in Arnhem

Zoals eigenlijk bijna alle provincies heeft ook Gelderland jou als supper veel te bieden. Met grote rivieren als de Waal, de Rijn en de IJssel die deze provincie doorkruisen, is er hier aan water geen gebrek. En ook op de vele meren en plassen is het mooi suppen. Wil je de Gelderse provincie op je supboard gaan ontdekken? Sla onze tips voor suppen in Nijmegen er dan eens op na. Liever de hoofdstad van Gelderland ontdekken? Zoek niet verder! Hier sommen we de beste tips voor suppen in Arnhem voor je op.

Suppen in Arnhem op de Rijkerswoerdse plassen

Ben je nog niet zo’n ervaren supper? Of trekt het je gewoon niet zo aan om direct vol overgave de Nederrijn op te gaan op je supboard? Start dan eens met het verkennen van één van de recreatieplassen in Arnhem. Een populaire spot voor zwemmers en watersporters is de Rijkerswoerdse plassen. Op een zonnige zomerdag lijkt heel Arnhem bedacht te hebben om hier te gaan recreëren, dus als je gaat suppen, doe je dat bij voorkeur in de avond- of ochtenduren. Of je zoekt natuurlijk een dag uit die voor dagjesmensen nog net iets te fris is. Als het niet al te druk is, kun je hier heerlijk suppen over het breed uitgestrekte meer. Je kunt je eigen opblaasbare supboard meenemen, maar je kunt er ook één huren. Wil je meer weten over de voor- en nadelen van een opblaasbare sup? Check de blog die we hierover schreven.

Bij Suppen in Arnhem huur je een halve dag (4 uur) een supboard voor 25 euro. Ze zijn direct aan de Rijkerswoerdse plassen gevestigd, dus je kunt gelijk hier het water op. Wil je het supboard meenemen naar een andere plek? Doen ze ook niet moeilijk over. Ze verhuren opblaasbare sups, dus gewapend met een pomp en een supboard in meeneem-formaat, zoek je ook makkelijk een ander plekje om te gaan suppen in Arnhem of de directe omgeving. Houd er dan wel rekening mee dat ze voor het meenemen van de sup naar een andere plek 75 euro borg vragen.

Verborgen pareltjes rondom Arnhem

Naast de Rijkerswoerdse plassen kun je ook heel goed suppen in Arnhem op andere plassen in deze stad. Zo is de Immerlooplas weliswaar een stuk kleiner, maar vaak wel veel rustiger. Ideaal als je nog wat onzeker bent over je sup-kunsten en je graag in alle rust oefent op je board. En in de omgeving van Arnhem zijn er ook voldoende andere mogelijkheden om het water op te gaan. Lingevaart heeft bijvoorbeeld een opstap- en een verhuurlocatie in Doornenburg, net onder Arnhem. Vanaf hier sup je over het rustige riviertje De Linge door een prachtige omgeving. Zeker de moeite waard om per sup te gaan verkennen!

Suptour in de omgeving van Arnhem

Ga je liever niet alleen het water op, maar heb je nog geen van je vrienden of familieleden enthousiast gekregen om met je mee te gaan suppen? Dan zeggen we allereerst natuurlijk: blijven proberen, want wat is er nu fijner en relaxter dan suppen?! En ten tweede zeggen we: geen nood! Ook in de omgeving van Arnhem kun je je aansluiten voor leuke suptours. Bij Sup & Surf bijvoorbeeld. Ze bevinden zich tussen Arnhem en Nijmegen in en bieden verschillende supactiviteiten aan in en tussen deze twee steden. Een mooie tour is bijvoorbeeld de sunset-tour over de Lentse plas. Tijdens de tocht van een kleine 1,5 uur verken je deze mooie plek en geniet je vanaf je supboard van een betoverende zonsondergang. Veel mooier wordt het niet toch?


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen