De brug over de Waal bij Nijmegen

3 tips om te suppen in Nijmegen

Mensen aan het suppen op de Waal met Nijmegen op de achtergrond

Nijmegen is net als bijvoorbeeld Rotterdam een echte waterstad. De skyline wordt gedomineerd door het uitzicht op de Waal, bij Lent ligt de Spiegelwaal met het Stadseiland Veur Lent. En vlak buiten de stad ligt de Ooijpolder, een prachtig natuurgebied waar je heerlijk tot rust kunt komen van je drukke leven. En wat is nu een betere manier om de stad en de natuur te ontdekken dan via een SUP board? We geven je 3 tips voor suppen Nijmegen.

Bevers spotten in de Ooijpolder

Vlak buiten Nijmegen ligt de Ooij, bekend om haar uiterwaarden, stranden en meren. Een perfecte plek om met een supboard te ontdekken. Wist je bijvoorbeeld dat je in de Ooijpolder ook bevers kunt spotten?

Lees meer over de Ooijpolder en plan je route ernaartoe 

Suppen onder de volle maan

Nijmegen kent een actieve sup-community. Bij Sup & Surf kun je terecht voor allerlei watersport activiteiten. Ze organiseren sup-lessen voor beginners, maar ook tochten onder begeleiding van een ervaren gids. Één van de leukste dingen vinden we zelf de Full-moon tocht. Staande op je sup, peddel je tijdens volle maan door de prachtige natuur bij Nijmegen. Een magisch moment en een onvergetelijke herinnering. Bij Sup & Surf huur je je SUP board en kun je met een gids het water op.

Suppen tijdens de vierdaagsefeesten

Wat is nu nog leuker dan vier dagen lang 50 kilometer lopen? Juist, vier dagen lang deelnemen aan de vierdaagsefeesten! Terwijl duizenden lopers zich in het zweet werken, zijn er door de hele stad feesten georganiseerd. Op ’t Eiland (het stadseiland in de Waal tussen Nijmegen en Lent) kun je tijdens de vierdaagse genieten van muziek, theater en andere optredens. Ook huur je hier je SUP board, zodat je de feesten vanaf het water kunt meemaken.

Festival op ‘t Eiland
15 tm 21 juli 2023

TIP: wil je eens wat anders, ga dan eens suppen in Den Bosch. Binnen 25 minuten peddel je door de binnenstad van deze gezellige Brabantse stad


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen