Man fotografeert zichzelf liggend op een geel en blauw supboard

Een Inflatable SUP board, is dat handig?

Een inflatable SUP board is eigenlijk engels voor een opblaasbare SUP. Met een inflatable SUP board kan je veel makkelijker op pad. Inmiddels zijn de opblaasbare varianten veel populairder in Nederland dan de hardboard varianten.

Voordelen en nadelen van inflatables

Het makkelijk kunnen meenemen van je SUP op vakantie of naar het strand is natuurlijk hét grootste voordeel van een opblaasbaar SUP board. Een opgepakt board van ruim 3 meter lang en 80 cm breed breng je in no-time terug tot een rol van 30 cm. Deze stop je vervolgens in de speciale rugzak en je loopt er zo mee weg. Is dit dan zwaar, hoor ik je vragen. Nee, hoor alles bij elkaar weegt het nog geen 9 kilo. Dit is dan ook nog eens inclusief een pomp, vin en leash voor aan je voet.

Eenmaal aangekomen op het strand of waar je dan ook gaat suppen, pomp je jouw sup binnen 10 minuten keihard op. De meeste opblaasbare sups kunnen een druk van ruim 1 bar aan. Als vergelijk een camping luchtbed waarmee je op het water drijft pomp je op tot 0,02 bar dus 50 keer minder hard.

Een nadeel van een inflatable sup is dat deze toch iets kwetsbaarder is dan een hardboard. Dit betekent dat je er erg voorzichtig mee moet doen als je in de buurt bent van rotsen of andere scherpe voorwaarden. Wees niet opeens bang nu je dit leest, een opblaasbare sup kan echt wel tegen een stootje. Je hebt inmiddels ook SUPs waarmee je kan gaan vissen en waar vissers met hun stoel op zitten. Dus zelfs een vishaakje krijg je niet zomaar door het sterke en dikke rubber van een SUP heen.

Een nadeel van een hardboard SUP is dat deze weer een stuk duurder zijn dan een inflatable. Dit komt omdat er natuurlijk veel meer materiaal voor wordt gebruikt. Vaak zijn de inflatable SUP als pakket te koop en moet je er bij een hardboard ook nog een peddel, leash en dergelijk bijkopen.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen