Jongedame zittend op een SUP board op een plas bij Almere

Suppen in Almere: verrassend veelzijdig!

Almere is misschien niet de eerste stad waar je aan denkt als je een plek zoekt om te suppen. Zonde, want suppen in Almere heeft je heel veel te bieden. Niet alleen de stad zelf, maar zeker ook de vele meren en plassen die deze stad in Flevoland omringen. Wij laten je met deze drie tips zien hoe verrassend veelzijdig suppen in Almere kan zijn!

Sup over één van de vele meren

Flevoland is, net als Zeeland, een enorm waterrijke provincie. Sterker nog, het is omringd door water! En Almere ligt aan twee van die wateren: het IJmeer en Gooimeer. Beide zijn perfecte spots om te suppen in Almere. Het water is niet al te wild en wel heerlijk weids en ruim, dus je kunt alle kanten op. Wil je beide meren ontdekken? Start dan bij Sail-Today. Hier kun je een supboard huren en op eigen houtje de omgeving verkennen. Ben je nog wat onzeker over je sup-kunsten? Ze geven hier ook suplessen en –clinics. Zo kun je hier bijvoorbeeld terecht voor yoga suppen en zelfs een kinderfeestje behoort tot de mogelijkheden. Neem je een eigen supboard mee? Dan krijg je ook nog wat korting op de prijs. 

Vanaf het catamaranstrand Muiderzand kun je zowel richting het IJmeer als het Gooimeer peddelen. Welke kant je ook kiest, je zult versteld staan van de rust en ruimte die deze omgeving te bieden heeft. Zeker als je kiest voor een moment rond zonsopkomst of zonsondergang. Dan zijn er vaak wat minder andere watersporters op het water en waan je je bijna alleen op de wereld.

Zoek de Almeerse plassen op

Klinken die weidse meren je nog iets te spannend in de oren? Kies er dan voor om te suppen in Almere over één van de plassen. Deze zijn wat overzichtelijker en het water kent bijna geen golfslag. Ideaal voor de wat minder ervaren suppers, of als je wat minder tijd hebt, maar toch even op je supboard wilt staan. Een leuke tip is om te starten van restaurant De Kapitein. Deze fijne plek ligt pal aan de Noorderplassen en je kunt er terecht voor een heerlijk hapje en drankje op het terras. En, misschien nog wel belangrijker, ze verhuren hier ook supboards. Wil je liever met een groepje mee met professionele begeleiding? Deze plek is ook de vaste opstapplek van SUPfinity, een supschool die naast lessen en clinics ook regelmatig Suptours organiseert. De perfecte gelegenheid om de schoonheid van de Noorderplassen te leren kennen!

Het Weerwater is een andere chille supplek. Aan dit water is Cablepark VIEW gevestigd. Ze richten zich in eerste instantie op waterskiën en wakeboarden, maar je kunt er ook een supboard huren en deze plas gaan verkennen. Naast genieten van de omgeving, is het ook een leuk gezicht om de waterskiërs en wakeboarders aan het werk te zien.

Suppen in Almere stad

Denk je nu: leuk al die meren en plassen, maar ik ga veel liever met mijn supboard de stad in? Ook dat kan in Almere. Er zijn genoeg grachten waarvandaan je de stad vanaf het water kunt ontdekken. Ook dan kun je vanaf de Noorderplassen of het Weerwater starten, want de plassen staan in verbinding met de grachtjes die door de stad lopen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om in het centrum op je paddleboard te stappen. Almere bestaat uit verschillende grotere wijken. We raden je aan te kiezen voor Almere Stad of Almere Haven als je wilt gaan suppen door de grachten. Niet alleen is hier het meest te zien, je vindt er ook de meeste restaurantjes en leuke spots voor een korte pauze onderweg.

Heb je na het suppen in Almere de smaak te pakken? Overweeg dan ook eens om te gaan suppen in Harderwijk en ontdek het water vanaf de andere zijde!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen