Man aan het peddelen op sup board bij waterval

SUPboard kopen online?

Wil je een Sup board kopen en weet je niet waar te beginnen met zoeken? Het is belangrijk om 3 dingen te weten voordat je begint met een Supboard kopen. Allereerst wil je een opblaasbaar supboard kopen of juist een hard supboard? Ten tweede wil je bepalen welk gewicht een supboard kan dragen. Als laatste bepaal je wel niveau je hebt.

Opblaasbaar Supboard of een hardboard?

Vroeger, opa vertelt, waren alle supboards nog gewoon als een normale surfplank. Je kon deze dus lastig vervoeren vanwege de enorme lengte. De laatste jaren zie je toch vooral mensen die een opblaasbaar SUPboard kopen. Een opblaasbaar board neem je makkelijk overal mee naar toe. Toch heeft een vast board wel voordelen. Als je veel gebruik maakt van je supboard dan is een vast board wel het overwegen waard. Ondanks dat opblaasbare supboards enorm sterk zijn, is er wel het risico dat ze lek kunnen gaan. Dit gebeurt als je ze veel in de zon laat liggen en lang achter elkaar opgeblazen laat.

Jouw gewicht en lengte is belangrijk

Bij een Supboard kopen bepaalt jouw lengte en gewicht de maat van het supboard. Alle supboards hebben een maximaal drijfvermogen op zo goed mogelijk te kunnen varen. Als een sup een drijfvermogen heeft van 100 kg, dan betekent dit dat je maximaal 100 kg mag wegen om op dit board te varen. Idealiter koop je een board dat minimaal 25 kg meer kan dragen dan dat jij weegt.

Ben je beginner, wil je around Suppen of juist alleen maar waves pakken?

Het suppen is ontstaan op Hawaï, hier gebruikten surfers peddels om nog makkelijker op de golven te kunnen surfen. Als je dit wilt doen is een wendbaar board belangrijk, dus niet te breed en niet al te lang. Wil je juist snel gaan en lange tochten maken, dan is een board met een scherpe voor- en achterzijde aan te raden. Met dit zogenaamde kano-model kost het je minder moeite om lange stukken te peddelen. De meeste mensen kopen een allround supboard. Hiermee kan je alle kanten op, uiteindelijk wordt een supboard in Nederland het meest gebruikt om lekker op zee en op binnenwater te suppen.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen