SUP Board kopen

Sup board kopen? Dan moet je bij ons zijn, wij hebben het grootste aanbod van SUP boards online staan. Wij hebben bijvoorbeeld bijna alleen maar opblaasbare sup boards, maar ook hardboards. Ook hebben we een groot aanbod peddels, pompen en andere accessoires, zoals waterdichte tassen. Heb je advies nodig bij een SUP board kopen? Bel ons of kom even langs, dan helpen wij je graag. De meeste peddelaars beginnen met het kopen van een allround SUP board zoals deze van SEB. Dit type board is het meest geschikt als je wilt leren suppen, zelf leuke tochten wilt maken op je SUP of samen met je gezin lekker op het water wilt peddelen.

Filter
 • , ,

  SEB Avantage 11’0

  249,00
 • ,

  SEB Duffelbag Large Black

  89,95
 • ,

  SEB Duffelbag Large Yellow

  89,95

SUP board kopen

Je kan SUP boards niet meer wegdenken van de Nederlandse wateren. Het lijkt wel of iedereen een SUP board heeft gekocht de afgelopen jaren. Hoe komt dit? Nou wij weten het wel, het is namelijk verslavend leuk. En, niet onbelangrijk, suppen is ook nog eens goed voor je lichaam. Waar moet je nu op letten bij een SUP board kopen? Allereerst, is het belangrijk om te bepalen waarvoor je de SUP gaat gebruiken? Met een allround SUP board, de naam zegt het al, kan je eigenlijk alle kanten op. Dit is dan ook ons meest gekochte board, ieder merk, zoals bijvoorbeeld MOAI of SEB heeft een allround board in de collectie. Wil je vooral lange tochten gaan maken of misschien wel eens meedoen aan een SUP board wedstrijd, koop dan een touring of race supboard. Deze hebben een wat scherpere punt en zijn, daarom wat sneller. Let er wel op, dat een race SUP meestal wat instabieler is dan een allround, want deze laatste is een stuk breder.

SUP board kopen, de juiste grootte bepalen

Niet alleen de vorm van een SUP board is belangrijk bij het suppen, ook moet je de juiste lengte SUP board kopen. Een te grote SUP is onhandig bij het maken van bochten en is ook nog eens zwaar om mee te nemen (ook al zijn de meeste SUP boards opblaasbaar, een gemiddeld board weegt toch 13-14 kilo). Een man van ongeveer 180-190 cm heeft voldoende aan een SUP board van 11’0 ft (= ongeveer 335 cm). Een vrouw van 165-175cm heeft voldoende aan een SUP van ongeveer 9’5 / 10’0 ft (280-300 cm).

SUP board kopen, welk merk moet ik kiezen?

De kwaliteit van board wordt door een aantal zaken bepaald. Hiervoor is het belangrijk om te weten hoe een SUP board is gemaakt. Deze bestaat uit een boven- en onderzijde van PVC in combinatie met een rand. De beide zijdes worden aan elkaar gehouden door duizenden nylondraden (drop stitch genoemd). Hierdoor behoudt een opblaasbaar sup board zijn platte vorm (anders zou het een soort sigaar worden als je hem opblaast). Bij de kwalitatief betere boards worden er meer en sterkere draden gebruikt. Ook wordt er een dubbele onder- en bovenlaag gebruikt. Dit verbetert ook de kwaliteit (en dus levensduur) van een SUP board. Een kwalitatief goed merk is bijvoorbeeld Indiana (hogere prijsklasse), maar ook de SUP boards van SEB kennen een goede prijs/kwaliteitsverhouding.