4 tips om lekker te suppen met je hond

Wil je eens lekker met je trouwe viervoeter het water op? Dan is het erg leuk om samen te gaan suppen. Je moet wel met een paar zaken rekening houden voordat je het water op gaat met je hond. In deze blog bespreken we de 4 zaken waar je op moet letter voor je gaat suppen met je hond.

Allereerst moet je een stabiel SUP board hebben, een all-round SUP board is eigenlijk het meest geschikt omdat deze vaak het breedst zijn en daardoor extra stabiel. Je wilt natuurlijk niet dat je hond schrikt omdat je erg heen en weer schommelt. Ken je de speciale SUP’s om mee te gaan Yoga-en. Deze zijn vooral erg geschikt om op te suppen met je hond. Deze zijn namelijk extra breed om allerlei moeilijke Yoga houdingen op te doen (zoals downward facing dog ).

vrouw op een sup board met een hond

Ook is het belangrijk dat je SUP voldoende drijfvermogen heeft om jou en je SUP te kunnen dragen. Dit SUP board is bijvoorbeeld geschikt voor een totaalgewicht van 180 kg. Dit moet vaak genoeg zijn om jou en je hond mee te nemen.

Je eigen SUP skills zijn ook belangrijk om te kunnen suppen samen met je hond. Als je zelf nog niet zo vaak hebt gesupt, start dan voorzichtig op je knieën. Dit is sowieso aan te raden om ook je hond te laten wennen aan de SUP. Je kan hem op deze manier ook wat makkelijker aaien en op zijn (of haar) gemak stellen.

Nog een paar laatste tips als je gaat suppen samen met je hond. Je hebt speciale pads die je op een SUP kan plaatsen om je SUP nog wat beter te beschermen tegen de nagels van je hond. Je wilt natuurlijk niet dat je board aan het einde van een leuke dag samen met je hond opeens lek is. Ook zijn er speciale zwemvesten voor honden, dit kan een overweging zijn om aan te schaffen. Bijvoorbeeld als je hond geen supergoede zwemmer is of als je vaak wat verder van de kant af bent met je SUP.

Begin op de kant met je hond even te laten wennen aan het zitten op een SUPboard. Laat hem ook wennen als je zelf er bij gaat staan met een peddel. Probeer wat commando’s waar hij naar moet luisteren als je straks het water opgaat. Ga vervolgens in een ondiep deel van het water wat verder oefenen. Ga vooral niet te lang de eerste keren dat je met je hond gaat suppen. Het is eigenlijk net als met kinderen, je maakt er meer mee kapot dan dat het plezier oplevert. Je wilt het liefst dat je hond zelf de volgende keer weer naar de SUP toeloopt en erop springt.

In Loosdrecht heb je een SUP school die zich heeft gespecialiseerd in het suppen met een hond. Hier kan je terecht als je nog wat meer ondersteuning hebt bij het suppen met je hondje.

 


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen