grote hoeveelheid gele sup boards bij elkaar

Welk opblaasbaar SUP board moet jij kiezen?

Een opblaasbaar SUP board is natuurlijk hartstikke handig als je je board bijvoorbeeld meeneemt met de auto. Wat een opblaasbaar SUP board ook als voordeel heeft ten opzichte van een hardboard is de prijs. Een opblaasbaar board is een stuk goedkoper dan zijn harde broertjes en zusjes. Vooral op plekken waar veel op de golven wordt gesupt zie je nog veel hardboards. Maar in Nederland heeft 90% een opblaasbaar SUP board zo toont recent onderzoek aan.

Welk opblaasbaar SUP board moet ik kiezen?

Je kiest een SUP board op basis van de volgende criteria:

  • Welk niveau je hebt?
  • Hoe zwaar je bent?
  • Waarvoor ga je je board gebruiken?
  • Hoeveel geld wil je uitgeven?

Welk niveau heb je?

Als je een beginner bent heb je vaak een stabieler board nodig dan als je al wat vaker hebt gesupt. Een beginnersboard kenmerkt zich door een meer stompe neus en achterkant. Hierdoor ga je wat

Hoe zwaar je bent?

Het klinkt misschien erg logisch en dat is het ook wel. Maar zoek een opblaasbaar SUP board uit, dat jouw gewicht meer dan genoeg aankan. Als je zelf bijvoorbeeld 90 kg bent en het board kan een gewicht aan tot 100 kg, dan ligt het board een stukje dieper in het water, waardoor je ook weer meer weerstand hebt als je vaart. Met andere woorden: het kost je meer energie. Een goed voorbeeld van een board dat past bij zwaardere suppers is de SEB Avantage . Dit SUP board kan een gewicht aan tot 160 kg.

Waarvoor ga je je board gebruiken?

Het merendeel van alle suppers kiest voor een all-round SUP board. De naam zegt het al: dit board is geschikt om op alle soorten wateren te varen. Ga je ermee door de grachten van Amsterdam varen of op het Veerse Meer: geen probleem. Maar ook voor wat kleinere golven op zee kan je prima met een all-round opblaasbaar SUP board uit de voeten.

Wil je meedoen aan wedstrijden of ga je vaak lange tochten maken en is suppen voor jou ook een complete work-out? Dan is een touring SUP board meer geschikt voor je. Een trend die je de laatste jaren steeds meer ziet is Yoga op een SUP board. Deze boards zijn rechthoekig en zijn maximaal stabiel.


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen