Hardboard SUP Board kopen

Hardboard Sup kopen? Dan moet je bij ons zijn, wij hebben het breedste aanbod van SUP boards online staan. Dus niet alleen opblaasbare SUP boards, maar ook hardboard sups. Het voordeel van een hardboard sup ten opzichte van een SUPboard opblaasbaar is dat deze een stuk sneller is. Hij is scherper gelijnd en ook een stuk stijver. Het nadeel van een hardboard sup is dan weer dat je hem lastiger vervoert en opbergt.

Hardboard SUP kopen

Je kan opblaasbare SUP boards niet meer wegdenken van de Nederlandse wateren. Maar een hardboard SUP zie je een stuk minder vaak. Wanneer kies je voor een hardboard sup? 

  1. Je wilt meedoen aan wedstrijden. Dan is een opblaasbare sup gewoonweg niet stijf genoeg. Hierdoor kan je niet al je kracht van de peddel overbrengen op je sup board. Het varen op een hardboard is echt een hele nieuwe ervaring.
  2. Je bent klaar met het oppompen en opruimen van je SUP. Je woont in de buurt van water en kan je SUP bijvoorbeeld gewoon in je tuin laten liggen. Dan is een hardboard sup zeker een aanrader. Je staat sneller op het water en een composiet hardboard is ook nog eens een stuk sterker. Hij kan niet lek en is eigenlijk niet kapot te krijgen.
  3. Je wilt lekker kunnen surfen op de golven met je hardboard sup. Dit lukt je namelijk niet met een opblaasbare sup. Deze zijn niet stijf genoeg en duiken met hun neus in de golven.

Welk hardboard moet je kopen?

Bij het bepalen van het juiste hardboard sup board is vooral van belang hoeveel geld je eraan uit wilt geven en welke kwaliteit je belangrijk vindt. Je hebt goedkope boards gemaakt van een foam of piepschuim kern met daaromheen een laagje plastic. Ook kan je kiezen voor een duurdere variant gemaakt van composiet/epoxy. Wil je nog een stapje verder gaan? Dat kan natuurlijk. Je hebt namelijk ook hardboards die gemaakt zijn van carbon. Deze worden vooral gebruikt door professionele wedstrijd supboarders. Misschien een beetje teveel van het goede?

Denk er wel aan dat een hardboard supboard ook gewoon beschadigd kan raken. Je bent dan een stuk duurder uit om deze te laten repareren.