Twee mensen die met een kajakzitje op een SUP board zittend peddelen

Suppen in Zutphen, waarom is dit uitje voor iedereen geschikt?

Mooie, historische panden, prachtige plekjes aan de IJssel en De Berkel en charmante smalle straatjes: Hanzestad Zutphen is absoluut een aanrader om te bezoeken. Heb jij een tripje naar Zutphen op de planning en is het die dag droog en niet al te koud? Ervaar de Hanzestad dan op een geheel nieuwe manier en ga suppen in Zutphen.

Zutphen is overigens niet de enige Hanzestad die je perfect vanaf het water kunt ontdekken. Eerder schreven we ook al een blog over Hanzestad Zwolle waar je de prachtige herenhuizen vanaf het water kunt aanschouwen. En vergeet ook zeker Harderwijk niet op je lijstje te zetten als je gaat suppen. Deze stad heeft een rijke historie en is absoluut de moeite waard om te ontdekken.

Suppen in Zutphen voor beginners en pro’s

Ben jij benieuwd waarom suppen in Zutphen voor bijna iedereen geschikt is? Eigenlijk is het antwoord heel simpel: je kunt de routes zo aanpassen dat er voor ieder wat wils is. Ben jij een echte doorgewinterde supper en houd je wel van een beetje uitdaging? Dan kun je een prachtige tocht over De Berkel maken. Je vindt bijvoorbeeld leuke tips voor je supavontuur bij Stay Okay Gorssel. Ga jij voor het eerst suppen in Zutphen en klinkt een tocht je veel te ambitieus in de oren? Bij verschillende aanbieders in en rondom Zutphen kun je een sup huren voor één of enkele uren. Vaak krijg je een breed en stabiel supboard en ook nog een waterdichte tas om je eventuele bezittingen bij een val in het water te beschermen. Zo kun je spelenderwijs ontdekken of het suppen iets voor jou is.

Vader en kind zittend op een SUP board

Van Almen of Warken suppen naar Zutphen

In Zutphen, maar ook rondom de Hanzestad kun je dus prachtig suppen. Dat weet ook SUP@Zutphen. De organisatie heeft daarom ook niet voor niets twee mooie tochten uitgezet voor als je gaat suppen in Zutphen. Bij de eerste tocht stap je op het supboard in Almen en peddel je stroomafwaarts terug naar Zutphen. Smaakt dit tripje naar meer? Boek dan ook zeker de tocht vanaf Warken. Ook hier kun je redelijk relaxed, want stroomafwaarts, terugvaren naar Zutphen. Is dit je eerste ervaring met het suppen? Geen zorgen, je krijgt voor vertrek een duidelijke uitleg van de organisatie. Wil je je vooraf al iets beter voorbereiden op het suppen in Zutphen? Wij hebben de tien meestgestelde vragen over suppen beantwoord.

Met familie suppen in Zutphen

Staat er een familie-uitje op de planning en komen jullie niet veel verder dan spelletjes spelen in een vakantiehuis? Overweeg dan eens voor een actief uitje te kiezen en ga met je ooms, tantes, nichtjes en neefjes het water op. Plezier gegarandeerd en door de beweging op de sup krijg je geheid andere gesprekken dan tijdens het jaarlijks potje Monopoly. Schat je in dat jullie allemaal een ander niveau hebben? Kies dan niet voor individuele sups als je gaat suppen in Zutphen, maar ga voor een megasup. Op een megasup werk je met meerdere familieleden samen om vooruit te komen. Kijk je hier nu al naar uit? Huur bijvoorbeeld een megasup bij SUP@Zutphen.

Suppen in de provincie Gelderland

We hebben het al eerder gezegd: suppen in Zutphen is prachtig, maar in de provincie Gelderland vind je nog veel meer mooie plekken om te gaan suppen. Ga bijvoorbeeld suppen op één van de recreatieplassen rondom Arnhem of verken de Gelderse hoofdstad vanaf je supboard. Maar ook Nijmegen is zeker de moeite waard om met je supboard te verkennen. Dit is echt een waterstad waar je vanaf je sup mooi uitzicht hebt op de skyline van de stad. Klinkt dit als muziek in de oren? Lees dan zeker onze tips om te gaan suppen in Nijmegen!


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen