luchtfoto van vinkeveense plassen

Ontdek de mooiste pareltjes als je gaat suppen in Vinkeveen

Wie aan Vinkeveen denkt, ziet meteen de mooie Vinkeveense Plassen voor zich. Vinkeveen is dan ook bij uitstek de plek om op het water te recreëren. Ben jij nog op zoek naar een leuke activiteit in het Utrechtse dorp? Ga dan zeker een dagje suppen in Vinkeveen. Ben je benieuwd naar de mooiste pareltjes? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Slapen en suppen in Vinkeveen

’s Morgens rits je je tentje open en geniet je van de stilte en prachtige vogels op de Vinkeveense Plassen. Hoe idyllisch is het dan om direct op je supboard te stappen en weg te varen? Bij Bootverhuur Vinkeveense Plassen is dat werkelijkheid als je gaat suppen in Vinkeveen. Wil je liever op een eilandje midden op de plassen logeren en zie je een tent niet zo zitten? Huur dan de eilandhut en geniet van al het moois dat de Vinkeveense Plassen je te bieden heeft. Goed om te weten is dat de organisatie verschillende routes heeft uitgezet die je met je sup kunt verkennen. Zo weet je zeker dat je alle bijzondere plekjes weet te ontdekken. Smaakt je supavontuur op de Vinkeveense Plassen naar meer? Ontdek dan ook een van de andere natuurgebieden in de omgeving. Ga bijvoorbeeld suppen op de Amstel of op de Loosdrechtse Plassen.

plaatje van klein huisje in het water in Vinkeveen

Rustig suppen in Vinkeveen

Zeker op een mooie zomerdag kan het best druk zijn op de Vinkeveense Plassen met verschillende watersporters en zwemmers. Ben jij nog niet zo’n geoefende supper, overweeg dan om op drukke dagen de Botshol in te gaan. Dit natuurgebied ligt aan de Vinkeveense Plassen, maar kun je vanaf de plassen niet zomaar opvaren. Als je gaat suppen in Vinkeveen is suppen op de Botsholsesloot dan ook echt een aanrader. Huur bijvoorbeeld een sup bij Jachthaven Winkeloord en ga direct het water op. Vergeet tijdens het peddelen vooral niet om goed om je heen te kijken. Grote kans dat je zomaar een ijsvogel ziet.

Ontdek de omgeving als je gaat suppen in Vinkeveen

Vinkeveen ligt precies tussen de steden Amsterdam en Utrecht en is daarom ook een prima uitvalsbasis om wat stedelijker te gaan suppen. Een aanrader, want je bekijkt de hoofdstad letterlijk vanuit een ander perspectief als je over de grachten van Amsterdam gaat suppen. Vind je Amsterdam echt te druk als je uit de stilte van de Vinkeveense Plassen komt? Dan kun je natuurlijk ook een dagje gaan suppen in Utrecht. Over het algemeen is het op de grachten in de Domstad rustiger en het is in Utrecht net iets eenvoudiger om buiten de stad een rustmomentje te pakken.

Ga sporten op je sup

Als je liever in groepsverband gaat suppen in Vinkeveen is het de zeker de moeite waard om met Sup Yoga Midden Nederland op pad te gaan. Zij verzorgen in de provincie Utrecht verschillende supsessies op het water, onder andere op de Vinkeveense Plassen. Laat je overigens niet misleiden door de naam. Ook als je geen zin hebt in yoga op de sup kun je bij hen terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van een intensieve sup bootcamp? Volgens de organisatie is deze les voor elke fanatiekeling geschikt: durf jij de uitdaging aan?

Mooie routes om te suppen

Ben jij de trotse eigenaar van een supboard? Dan kun je zonder problemen zelf de Vinkeveense Plassen ontdekken. Houd er wel rekening mee dat de plassen met harde wind gevaarlijk kunnen zijn. Door de diepte van het water is het daarom niet aan te raden om als beginnende supper met harde wind het water op te gaan. Staat er enkel een klein briesje? Dan staat niets een dagje suppen in Vinkeveen in de weg. Voor een leuke route kijk je bijvoorbeeld op de website van het waterschap Gooi en Vechtstreek


is aan je winkelwagen toegevoegd.
Afrekenen